Έντονη διαμαρτυρία αστυνομικών για τις εξετάσεις κορωνοϊού 

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας των αστυνομικών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι αστυνομικές ενώσεις των νησιών του Αιγαίου.

Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής: «Με το Υπ’ αριθμ. 2602/28-06-2020 ΦΕΚ στο άρθρο 2, καθορίζεται ότι κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο του ηλεκτρονικού αντιγράφου φόρμας PLF (Passenger Locator Form) για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα που αφορά την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.

Παρόλο που με το παραπάνω ΦΕΚ, ξεκάθαρα  καθορίζεται και κατανέμεται ρητά η ευθύνη των ελέγχων σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες – Φορείς, για άλλη μια φορά (ως διά μαγείας) βρέθηκαν άτυπα να μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες αυτές  στους Αστυνομικούς.    

Από την πλευρά μας, καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να βρούμε ένα ΦΕΚ, μια ΚΥΑ ή έστω μια διαταγή, που να μας εκχωρεί αυτήν την αρμοδιότητα. Αλλά μάταια!  Γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. 

Εδώ λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι όλα έγιναν στο γόνατο και οι Αστυνομικοί για άλλη μια φόρα, χωρίς να καταλάβουμε το πώς και το γιατί, βρέθηκαν να έχουν φορτωθεί τη «Λάντζα». Ωστόσο αυτονόητο είναι, ότι η ανάθεση έγινε με μαγικό τρόπο και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας των αστυνομικών κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας.    


Με δεδομένο ότι η χώρα μας έδωσε εξετάσεις με επιτυχία στην πρόληψη της μετάδοσης του COVID-19, αφού διαχειρίστηκε την κρίση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μας προκαλεί εντύπωση για ποιο λόγο η συγκεκριμένη διαδικασία, γίνεται με τέτοια προχειρότητα σε βάρος μας. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι θεωρούν δεδομένο και το αποδέχονται ότι κάποιοι Αστυνομικοί θα νοσήσουν, πιστεύοντας  ότι έτσι θα αποφύγουν τις ποινικές και αστικές ευθύνες που θα προκύψουν. 

Αν ισχύουν τα παραπάνω, θέλουμε να διαμηνύσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αν έστω και ένας συνάδελφός μας, εκτεθεί σε κίνδυνο υγείας λόγω των αποφάσεών τους,  δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και θα εντοπίσουμε τους υπεύθυνους, όποιοι και εάν είναι, όπου και αν κρυφτούν


Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων