Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο: Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι


Την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι επεσήμανε κατά την περιοδεία του σήμερα στο νησί της Ρόδου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.Επισκεπτόμενος συγκεκριμένα τη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με καταστηματάρχες, των οποίων τα καταστήματα παραμένουν κλειστά εν αναμονή της έναρξης της τουριστικής περιόδου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν και που είναι ιδιαίτερα σοβαρά όπως του επισήμαναν αφού οι περισσότεροι έχουν να εργαστούν από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Σωματείου Καταστηματαρχών της Μεσαιωνικής Πόλης ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις ότι τώρα πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επιβιώσουν» και εξέφρασε τους φόβους του ότι υπάρχει κίνδυνος να περιέλθει η οικονομία σε φαύλο κύκλο σαν κι αυτόν που ζήσαμε στα μνημονιακά χρόνια.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.


Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/437956/alexhs-tsipras-apo-th-rodo-prepei-na-sthrixthoyn-oi-mikromesaies-epixeirhseis-kai-oi-ergazomenoi

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων