ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ: Όλα όσα δεν ειπώθηκαν.Η πολυαναμενόμενη δημοτική αναδιάταξη πραγματοποιήθηκε και η Δημοτική Αρχή πορεύεται πλέον προς το 2023 με λίγες αλλά θορυβώδεις διαφοροποιήσεις από τα πρώτα δύο χρόνια της διαδρομής της. Μήπως όμως είναι σχετικά νωρίς ώστε να γίνονται αναφορές για το 2023; Φυσικά και όχι !

Με άρωμα εκλογών και σε αντίστροφη μέτρηση.


Ο προχθεσινός ανασχηματισμός της Δημοτικής Αρχής μυρίζει εκλογές. Ήλθε με κωδική ονομασία “Επιχείρηση Ανακατάληψης 2023” και ήταν επικοινωνιακής, αισθητικής και κατευναστικής φύσεως. Ήλθε για να συνδέσει την δύσκολη περίοδο (2021-23) που έρχεται, καθώς και την επόμενη δημοτική θητεία την οποία ήδη ο Δήμαρχος κ. Νικηταράς και σύσσωμη η παράταξή του, ατενίζουν.

Η Δημοτική Αρχή απ' την εκλογή της το 2019 έως σήμερα, δεν πορεύτηκε σε καμμία περίπτωση με την άνεση που ίσως θα της δικαιολογούσε το ποσοστό εκλογής της. Είχε τα προβλήματά της και ως νέα παράταξη εμφάνισε κι εμφανίζει ακόμη τις λεγόμενες πολιτικές παιδικές ασθένειες.

Συνιστάμεθα παρά τω Δημάρχω.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε οτι η Ισχυρή Κως αποτελεί συνισταμένη συνιστωσών και ως τέτοια παράταξη, πέραν του μεγάλου στοιχήματος να διοικήσει και να αναπτύξει τον Τόπο, είχε και να αποδείξει οτι εντός των κόλπων της δεν θα επικρατούσαν οι έντονες πολιτικές διαφορές που πηγάζουν απ' τις διαφορετικές ιδεολογικές προελεύσεις των στελεχών της, αλλά η σύμπνοια και η ομαδικότητα.


Η αλήθεια είναι οτι σ' αυτόν τον τομέα μέχρι σήμερα τα πήγαν πολύ καλά. Οι όποιες ενδοπαραταξιακές αναφλέξεις μπορεί να υπήρξαν, -που υπήρξαν!-, είτε κατασβέστηκαν εν τη γενέσει τους είτε εντέχνως και περιτέχνως "μακιγιαρίστηκαν" επικοινωνιακά.

Όσο άριστα όμως κι αν λειτουργεί η πέριξ του κ. Νικηταρά ομάδα στο επικοινωνιακό κομμάτι, δεν παύει να αφήνει το λεγόμενο “αστρικό της αποτύπωμα”, το οποίο με μια πρόχειρη ανάλυση, καταδεικνύει οτι όσο κι αν θέλουν να παρουσιάσουν την Δημοτική Αρχή ως Μοναδικότητα εύρυθμης και ομαλής λειτουργίας, τα συμφραζόμενα δείχνουν οτι υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν ενδοπαραταξιακά ζητήματα προς επίλυση και ισορροπίες προς αποκατάσταση.

Εξηγήσεων συνέχεια !


Έτσι λοιπόν εξηγείται η... φούρια να αλλαχθεί ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Συνέτρεχε η ανάγκη αντιδημαρχοποίησης του κ. Καλλούδη στον τομέα της Δημοτικής Περιουσίας και του Τριγώνου επαληθεύοντας τις... Κασσάνδρες, οι οποίες έκαναν λόγο οτι ο ίδιος ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι λοιπόν εξηγείται και η μετακίνηση του κ. Αβρίθη στην Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών στην οποία ως εκφραστής της γαλάζιας συνισταμένης θα ισορροπήσει την μωβ συνισταμένη του προϊσταμένου των Υπηρεσιών και ως Διοίκηση... Ζολώτα από κοινού, θα σηκώσουν το βάρος της επόμενης διετίας που απομένει, ώστε να παρουσιαστεί επιτέλους νέο έργο.

Αμετακίνητος παρέμεινε δε ο κ. Αβρίθης από την θέση του αναπληρωτή Δημάρχου, όντας 2ος τη τάξει της Δημοτικής Αρχής και ιθύνων νους ολόκληρου του δημοτικού σχεδιασμού.

Έτσι λοιπόν εξηγείται και η αντιδημαρχοποίηση του κ. Πη και μάλιστα ως Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, ένας ασαφής τομέας χωρίς συγκεκριμένο πρακτικό αντικείμενο, που μόνο ως Τιμής Ένεκεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Άλλωστε και ο κ. Πης προσέφερε πρόθυμα την ψήφο του, την συναίνεσή του και την εν τέλει “μετεγγραφή” του.

Βράχοι ακλόνητοι και Ακρογωνιαίοι λίθοι.

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι κατά κοινή ομολογία επιτυχημένοι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Χρυσόπουλος, Περιβάλλοντος κ. Καμπουράκης και Αναπτυξιακών Έργων κα Κασσιώτη, απολαμβάνουν της αμέριστης εμπιστοσύνης αφενός μεν του Δημάρχου, αφετέρου δε της τοπικής μας Κοινωνίας με τα όποια μικροπαράπονα μπορεί αυτή να έχει.

Ο Τουρισμός, του Τουρισμού, τον Τουρισμό, ω Τουρισμέ !

Κομβικό σημείο ο τομέας του Τουρισμού. Αξιολογότατη, συμπαθέστατη και υπερεπικοινωνιακή η κ. Βλάχου στα των Δημοσίων Σχέσεων και στα του Πολιτισμού. Οι πτήσεις όμως στον Τομέα του Τουρισμού την διετία που μας πέρασε, παρέμειναν χαμηλές. Ήδη όπως διαβάσαμε στην Εφημερίδα “Το Βήμα Της Κω”, την περασμένη εβδομάδα, ο κόσμος του τουρισμού, καθώς και το lobby των ξενοδόχων διακατέχονται από ανησυχία, δυσπιστία και πολλές επιφυλάξεις, αφενός μεν για την μέχρι σήμερα επάρκεια των όποιων προσπαθειών, αφετέρου δε για τον μελλοντικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Κω στην μετά πανδημίαν εποχή και όχι μόνο.


Αποτελεί κοινή εκτίμηση, οτι στον συγκεκριμένο τομέα απαιτείτο αλλαγή. Όπως και η ίδια η κ. Βλάχου προ ημερών δήλωνε, "καλό είναι να αλλάζουν τα πρόσωπα για να επέρχεται και η βελτίωση και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο ανασχηματισμός να γίνονταν κάθε χρόνο", έτσι ο τομέας του Τουρισμού χρειάζονταν αλλαγή. Ανάσα. Επανεκκίνηση.

Κόουτς ! Δεν έχεις πάγκο...


Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Και ποιος να μπει στον Τουρισμό; Το μη χείρον βέλτιστον λένε. Έμεινε και κανείς; Κι αν έμεινε, τι καλύτερο μπορεί να γίνει; Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν έχει πάγκο. Και δεν έχει πάγκο για δύο προφανείς λόγους:

1. Όλα τα μέλη της αξιοποιούνται ήδη σε σημαντικές, λιγότερο σημαντικές αλλά και επινοημένες θέσεις. Θαρρείς πως πρόκειται για κάποιας μορφής "ιδεοψυχαναγκασμού" να μην μείνει κανείς ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Μέχρι και Αντιδημαρχία Καθημερινότητας χωρίς τις Τεχνικές Υπηρεσίες επινοήθηκε. Μέχρι και θέση Άμισθης Ειδικής Συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Μέριμνας ανακαλύφθηκε προκειμένου η παραίτηση της κας Κανταρζή καθώς και η αντικατάστασή της απ' τον κ. Δουδού, να είναι “τύποις” και προσχηματική! 2. Μένει ένας στην “απ' έξω”. Ο κ. Μανιάς, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Δεν ξέρω εάν αυτό αποτελεί επιλογή του ιδίου του κ. Μανιά ή του Δημάρχου, όμως ένας άνθρωπος πολύπειρος στα τουριστικά, με καλά δείγματα γραφής στην αρχή της πανδημίας όσον αφορά τον τουρισμό ως Διευθυντής του Γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου στον πρώτο χρόνο της δημοτικής περιόδου, βρίσκεται εκτός πλάνων προπονητού. Με γνωστή σε όλους πλέον την συναισθηματική και ηθική “παγωμάρα” στις σχέσεις Μανιά-Δημοτικής Αρχής και τούμπαλιν εκτιμώ οτι και θέση να του προτείνονταν, ο κ. Μανιάς θα την αρνείτο ευγενικά. Μην είδατε την Αναπτυξιακή βρε παιδιά; Και που καταλήγουμε; Στο οτι ο τομέας του Τουρισμού για το νησί της Κω, όσο δεν παίρνει μπροστά η μηχανή της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΚΩΑΝ Α.Ε., θα περνάει όπως έχει πολλάκις μέχρι σήμερα αποδείχθεί, κάτω απ' τον πήχη κι αυτό πλέον έχει εξελιχθεί σε ιδιότυπη κανονικότητα, αντιληπτή από όλους, ειδικούς και μη. Ο κ. Νικηταράς στον τομέα του Τουρισμού, κλήθηκε να αποδείξει το κατά πόσο αφουγκράζεται και παρατηρεί τις επικρατούσες τάσεις στις τάξεις των ανθρώπων του τουρισμού και όχι μόνο. Δεν τα κατάφερε. Επέμεινε στην μέτριας απόδοσης πεπατημένη οδό όσον φορά τον τουριστικό τομέα έως σήμερα. Είναι έμπειρος πολιτικός όμως και γνωρίζει οτι θα το βρεί μπροστά του. Είναι έτοιμος να υποστεί την επερχόμενη πίεση; Θα δείξει. Μαρίνα Αγάπη μου !

Ηχηρή η αλλαγή και στην Προεδρία της Μαρίνας που συμπαρέσυρε και την Προεδρία του Λιμενικού Ταμείου κι εξηγούμαι. Θυμάμαι τον Δήμαρχο κ. Νικηταρά σε συνέντευξη που μου παραχώρησε προ μηνών στον ΕΚΦΡΑΣΗ97, να μέμφεται τον πρώην Δήμαρχο κ. Κυρίτση οτι ανέλαβε ο ίδιος την Προεδρία του Λιμενικού Ταμείου εκμεταλλευόμενος την έμμισθη θέση. Με την λογική οτι η ανάληψη του Λιμενικού Ταμείου απ' τον ίδιο, έρχεται σε σύγκρουση με τα όσα ο κ. Νικηταράς δήλωνε προ λίγων μηνών για το ίδιο ζήτημα, αποτελεί κοινή εκτίμηση οτι προέκυψε ΑΜΕΣΗ ανάγκη αντικατάστασης του κ. Πασσανικολάκη απ' την Μαρίνα απ' τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Χόνδρο. Η Μαρίνα “πάσσα” στον αντικραδασμικό “χόνδρο” ! Πολυδιαφημισμένο το έργο του κ. Πασσανικολάκη στην Μαρίνα. Αναπλάσεις, αναθέσεις και τρομερές αλλαγές συνοδευόμενες απ' τις περιβόητες φωτογραφίες "πριν" και "μετά" . Αισθητική αναβάθμιση και οργασμός κινήσεων και δραστηριοτήτων στα δύο μέχρι σήμερα χρόνια. Προς τι λοιπόν η αλλαγή; Μήπως ο κ. Χόνδρος, με την νομική του ιδιότητα, έχει ένα επιπλέον προσόν απ' τον κ. Πασσανικολάκη για την Προεδρία της Μαρίνας την δεδομένη περίοδο; Ας μην ξεχνάμε οτι εκκρεμούν ελεγκτικές και νομικές υποθέσεις για την Μαρίνα με αισθητή ακόμα την οσμή σκανδάλου απ' το 2019 και ίσως χρειάζονταν πιο έμπειρα στελέχη στο... δωμάτιο. Ο "τζογαδόρος" Μανωλιός και τα ρούχα του τα “αλλιώς” ! Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αλλάξει προφίλ εν' όψει της δύσκολης διετίας που έρχεται, περιορίστηκε σε ένα καλό "πουδράρισμα" και σε 2-3 εξωτερικά ασπρισματάκια ως προς τον ανασχηματισμό. Τομείς που χρειάζονταν Τομές, δεν αγγίχτηκαν. Ανάγκες κατευνασμού που προέκυψαν, καλύφθηκαν με “ανακαλύψεις” κι επινοήσεις θέσεων και καθηκόντων, κανείς δεν φεύγει, όλοι μπαίνουν, πλήν ενός.

Κι αν κρίνει κανείς απ' τα συμφραζόμενα και τις ελάχιστες μα υπερπολύτιμες επικοινωνιακά αποστροφές του λόγου του κ. Αβρίθη ως προεδρεύοντος στην έκτακτη συνεδρίαση της Κυριακής 21/11, ο κ. Δήμαρχος δεν προέβει σε Ανασχηματισμό όπως πολλοί θα περίμεναν, αλλά σε ψιμυθιολογικές κινήσεις με μόνο απώτερο σκοπό να μην υπάρξει κανένα ενδοπαραταξιακό παράπονο στην πορεία προς την "μπαρμπουτιέρα" του 2023 στην οποία τα... ντόρτια πρέπει να γίνουν ΕΞΑΡΕΣ ! Φιλικά Πάντα

Παναγιώτης Ζουζούνης

5.016 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων