Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις 120 δόσεις προς την εφορία 

Σήμερα θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων προς την εφορία.


Να σημειωθεί πως σήμερα το πλήθος των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχεται σήμερα σε 3.940.098, εκ των οποίων οι 1.814.042 είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.


Οι φορολογούμενοι που θέλουν να διευθετήσουν τους λογαριασμούς τους με την εφορία θα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr μέχρι τις 28 Ιουνίου.


Με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxis θα εισέρχονται στον λογαριασμό τους και θα επιλέγουν ρυθμίσεις οφειλών. Εκεί θα επιλέγουν τη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, μεταξύ των άλλων διαθέσιμων ρυθμίσεων.


Στην ενότητα που θα ανοίγει στο Taxisnet ο φορολογούμενος θα ενημερώνεται για το ύψος της οφειλής του και τις προσαυξήσεις με τις οποίες βαρύνεται η οφειλή. Θα απαντά επιλέγοντας τα αντίστοιχα εικονίδια εάν είναι σε άλλη ρύθμιση ή όχι, το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίζει το ύψος του εισοδήματος που είχε δηλώσει στην περυσινή του φορολογική δήλωση, καθώς και τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων.


Στη συνέχεια και εφόσον το εισόδημα υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ θα υπολογίζεται η φοροδοτική του ικανότητα, το ποσό δηλαδή που μπορεί να πληρώνει τον χρόνο. Με βάση το στοιχείο αυτό και με δεδομένο ότι η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίστηκε σε 30 ευρώ και ο αριθμός των δόσεων ξεκινά από τις 18 και φθάνει τις 120 θα διαμορφώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων που θα κερδίζει ο φορολογούμενος.


Συγκεκριμένα θα πληροφορείται τον αριθμό των δόσεων και την ελάχιστη δόση που θα πρέπει να καταβάλλει κάθε μήνα.


Με την ολοκλήρωση της αίτησης θα αναρτάται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και εκδίδεται η Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής. Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα πρέπει να πληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών.


Πηγη: cnn.gr

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων