(ΒΟΜΒΑ) ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ


Η Κωακή Κοινωνία υποδέχθηκε με χαρά την είδηση της υπό σύστασην επιτροπής διαβούλευσης σε επίπεδο Δήμου και Φορέων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της πρότασης δημιουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Προηγμένων Συστημάτων Διοίκησης στην Κω υπό την διιδρυματική αιγίδα των Πανεπιστημίων Δυτικής Αττικής και Αιγαίου. Κρυφός μας πόθος επί δεκαετίες. Για πολλές δεκαετίες σιγοψιθυρίζεται η προς αυτή την κατεύθυνση άποψη. Να δημιουργηθεί κάποια στιγμή και στην Κω μια Σχολή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Να γνωρίσει το νησί δραστηριότητα και κατά την χειμερινή – μη τουριστική περίοδο εισερχόμενο σ' έναν νέο χάρτη από άποψη αυτοπροσδιορισμού. Ένας διαχρονικός πόθος λοιπόν, δείχνει να αρχίζει να διαρθρώνεται, έστω και με την μορφή των Σεμιναρίων ή των Μεταπτυχιακών Σπουδών στο νησί μας. Το θέμα δεν έχει λάβει την αρμόζουσα διάσταση που του αξίζει. Δεν έχει επικοινωνηθεί σωστά ούτε απ' την Δημοτική Αρχή, ούτε κι απ' τους εμπλεκόμενους Φορείς. Είναι ιδίας βαρύνουσας σημασίας, όσο και τα έτερα θέματα της δημιουργίας Αναπτυξιακής Α.Ε. και Destination Management Organisation που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία το περασμένο διάστημα. Είναι ένα θέμα που μία επικείμενη έγκριση και επιτυχής υλοποίησή του, θα ανοίξει τον δρόμο προς τον βαθυτερο αντικειμενικό στόχο που θα έπρεπε να έχουμε, ο οποίος δεν είναι άλλος απ' τον εξής: Σύνδεση του χθές με το σήμερα και το μέλλον. Η σύνδεση της Ιπποκρατικής μας Ιστορίας με την σημερινή παγκόσμια τάση ανάδειξης των υγειονομικών επιστημών αλλά και η δημιουργία Πρότυπης Σχολής Ιατρικής Ιστορίας και Δεοντολογίας σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του μοναδικού γεωλογικού υποβάθρου της περιοχής μας μέσω της δημιουργίας ενός Διεθνούς Εμβελείας Κέντρου Ιαματικού Τουρισμού στα Θερμά της Κω, θα επιφέρουν τον πολυπόθητο επαναπροσδιορισμό του τουριστικού μας προϊόντος ανοίγοντας τον δρόμο για ένα μέλλον τόσο ένδοξο, που θα εκτοξεύσει το νησί μας παραδίδοντάς το στις επόμενες γενιές ως: 1. Παγκόσμιο λίκνο της Διεθνούς Ιατρικής Επιστημονικής Κοινότητας.

2. Διεθνή πόλο έλξης για ένα αναβαθμισμένο μορφωτικά και οικονομικά τουριστικό κοινό.

3. Παγκόσμιο Κέντρο Ιαματικού Τουρισμού.

4. Διεθνές Ιπποκρατικό Κέντρο Ορκομωσίας Ιατρών.

5. Παγκόσμιο Κέντρο διοργάνωσης Ιατρικών – Επιστημονικών Σεμιναρίων.

6. Ισχυρό εμπορικό brand name για οτι αφορά την Επιστήμη της Ιατρικής. 7. Μετατροπή της Κω σε Μέκκα της Παγκόσμιας Επιστημονικής Κοινότητας.

Έχουμε το ειδικό βάρος για όλα αυτά; Ευχής έργον θα είναι, οι συγκροτούντες την δημοτική επιτροπή διαβούλευσης η οποία και θα κληθεί να συζητήσει την πρόταση δημουργίας του Τμήματος, να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος και το ειδικό βαρος του θέματος ως προς το μέλλον του νησιού και να επιδείξουν πνεύμα ομόνοιας και σύνεσης, καθαρή ρεαλιστική σκέψη και να προασπίσουν το συμφέρον του τόπου, παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές ή και προσωπικές διαφορές, τόσο ως προς την έννοια της πολιτικής αυτής καθ' εαυτήν, όσο κι ως προς τον ευδοκιμούντα στις τάξεις της Κωακής πολιτικής σκηνής, ατομικό μικροεγωισμό.

Φιλικά Πάντα. Παναγιώτης Ζουζούνης.

673 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων