Για επίταξη ξενοδοχείων, αν χρειαστεί, κάνει λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης 

Για επίταξη καταλυμάτων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την φιλοξενία κρουσμάτων κορωνοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, στην πρωϊνή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, στην οποία η ανταποκρίτρια του καναλιού στην Κρήτη Ευτυχία Πενταράκη, είπε ότι στην Κρήτη υπήρξαν μόλις 3 ξενοδοχεία που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον για να γίνουν ξενοδοχεία φιλοξενίας κρουσμάτων κορωνοϊού, ο παρουσιαστής Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ανέφερε ότι ο υπουργός Τουρισμού είπε στο OPEN, ότι «μπορεί να επιτάξει κάποιο».

Η κα. Πενταράκη είπε ακόμη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της το υπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει σε επιτάξεις στους νομούς της Κρήτης, ενώ ανέφερε και το ενδεχόμενο μέρος των δωματίων κάθε ξενοδοχείου να μπορεί να χρησημοποιηθεί για φιλοξενία κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Σαββάτου 20 Ιουνίου, του «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Χ&Τ», «…σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ξενοδοχεία Covid σε επίπεδο γεωγραφικής περιφέρειας, ρύθμιση που είναι άγνωστο πως μπορεί να εφαρμοστεί στα νησιά, αλλά και διατήρησης σε όλα τα ξενοδοχεία, ενός μικρού ποσοστού δωματίων 2-3%, που θα χρησιμοποιηθούν για την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ φιλοξενία κρουσμάτων.


Βεβαίως εάν προωθηθεί μια τέτοια ρύθμιση, θα προκύψει ξανά μια τεράστια ανακολουθία, σε σχέση με όσα έχουν ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ, που θα δημιουργήσει εύλογο προβληματισμό στον διεθνή Τουρισμό που παρακολουθεί τα δρώμενα. Και βέβαια υπάρχουν ερωτηματικά για την «συνύπαρξη» ασθενών Covid-19, με υγιείς τουρίστες που θα κάνουν διακοπές, στο ίδιο κατάλυμα…». Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΙ, είπε ότι θεωρεί αδιανόητο να φιλοξενούνται σε οποιαδήποτε ξενοδοχείο, πελάτες, μαζί με ασθενείς, έστω κι αν δεν θα έρονται σε επαφή». 122 ευρώ στην Αθήνα… Σύμφωνα με όσα είπε η κα. Πενταράκη, στην Αθήνα οι τιμές για τα ξενοδοχεία Covid είναι 122 ευρώ, πληροφορία την οποία επιβεβαίωσε ξενοδόχος με συνδικαλιστική δράση, ερωτηθείς σχετικά από το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Υπενθυμίζεται ότι το κόστος αποζημίωσης για τα καταλύματα που θα μισθωθούν, υπολογίζεται ανά δωμάτιο στα 30 ευρώ την ημέρα όταν γίνεται χρήση των δωματίων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και 10 ευρώ την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά. Σύμφωνα με τον ίδιο είναι πιθανό να υπάρξει κοινή στάση όλων των ξενοδοχειακών φορέων της Κρήτης, που θα απαιτήσουν την λειτουργία ξενοδοχείων φιλοξενίας κρουσμάτων με «δίκαιους όρους», διαφορετικά εξετάζουν και το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν… Στο μεταξύ το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε παράταση για την υποβολή ενδιαφέροντος από καταλύματα μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, χωρίς μεταβολή στο οικονομικό αντίτιμο.


Πηγή: https://money-tourism.gr/

0 Προβολές0 Σχόλια