Γ. Κοκαλάκης: Δεν θέλουν συνεργασία με τους Προέδρους των ΚοινοτήτωνΤο κείμενο που ακολουθεί είναι για όλους αυτούς που ένα χρόνο και τρεις μήνες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει την έννοια του Προέδρου ενός χωριού στο Νησί μας!

Μάρτιος προς Μάιο του 2020 όταν πάρθηκε η απόφαση να γίνει στην Κέφαλο σταθμός Πολιτικής Προστασίας κάτι θετικό για το Χωριό μας και όπως σχεδόν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπήρξε ένας διάλογος και κάποιες απόψεις ως προς το μέρος που πρέπει να γίνει με την δίκη μου άποψη να είναι αντίθετη στην τοποθεσία που ορίστηκε εν τέλη, όμως όταν είναι να γίνει κάτι καλό στο τέλος συμφωνούμε και βοηθάμε όλοι μαζί με όσες δυνάμεις έχει ο καθένας!


Μάιος του 2020 μπαίνουν τα θεμέλια και το ταξίδι ξεκινάει, με μεγάλη προσπάθεια κυρίως Εθελοντών οι οποίοι εργάστηκαν αφιλοκερδώς για να πάρει σάρκα και οστά το όλο έργο, φτάσαμε έξι μήνες μετά να έχουν γίνει και οι τελευταίες εργασίες ώστε να αποκτήσει το γραφείο τα απαραίτητα μέσα για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά σε περίπτωση κάποιου περιστατικού αλλά και να μπορεί να λειτουργεί σε καθημερινή βάση!


Σήμερα λοιπόν ημέρα Πέμπτη 29/10 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από το Γραφείο Δημάρχου και στο οποίο ερωτήθηκα ποιον Ιερέα θα καλέσουμε στα εγκαίνια την ερχόμενη Κυριακή ώστε να πραγματοποιηθεί και αγιασμός, η υπάλληλος προφανώς θεώρησε δεδομένο ότι έχω ήδη ενημερωθεί για τα εγκαίνια!


Προς απογοήτευση μου όμως ουδέποτε ενημερώθηκα είτε από το γραφείο της πολιτικής Προστασίας είτε από τον Πολιτικό Προϊστάμενο της για το γεγονός αυτό!

Μεγαλύτερη απογοήτευση όμως αποτελεί το γεγονός ότι από την αρχή της Δημοτικής Περιόδου που διανύουμε ουδέποτε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων έχουν καλεστεί σε συναντήσεις ή σεμινάρια της Πολιτικής Προστασίας, αν και ειδικά στα πιο απομακρυσμένα χωριά σχεδόν πάντα οι πρώτοι που θα κληθούν σε περιστατικά είναι οι Πρόεδροι!


Κάποιοι προφανώς και δεν θέλουν την συνεργασία με τους Προέδρους, κάποιοι ίσως έχουν την εντύπωση πως εμείς επιθυμούμε να τους κλέψουμε την δόξα!

Σε όλα αυτά θα κρατήσω το θετικό, ότι τελείωσε επιτέλους ο σταθμός και ευελπιστώ μελλοντικά να αποκτήσει και ένα όχημα!


Στο που και ποσό συνέβαλα για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος ως Πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου το κρατάω για μένα και αφήνω στους υπόλοιπους τα ρεπορτάζ, της φωτογραφίες και τα μεγάλα λόγια που θα ακολουθήσουν των εγκαινίων!

Εμείς ως Πρόεδροι θα είμαστε πάντα εκεί όταν οι συμπολίτες μας χρειάζονται είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους!

10 προβολές0 σχόλια