Δήμαρχος Κω: Οι αλλαγές του Προπονητή !Η θητεία μιας Δημοτικής Αρχής δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή. Ανακύπτουν νέες προκλήσεις και ανάγκες που επιβάλλουν την αναδιάταξη του δυναμικού της με την αξιοποίηση προσώπων σε νέους ή διαφορετικούς ρόλους στο έργο τους.


Ανασχηματισμός λοιπόν σε επίπεδο προσώπων στην Ομάδα Διοίκησης Έργου και στις Τεχνικές Υπηρεσίες . Η «αρχιτεκτονική» του τεχνικού οικοδομήματος δεν άλλαξε ριζικά, προκύπτει όμως εκ των πραγμάτων μια νέα «ανθρωπογεωγραφία» στο σχήμα αυτού.


Ανασχηματισμός σημαίνει παραδοχή λάθους; Όχι πάντα. Σίγουρα το να ανασχηματίζεται μια Υπηρεσία καταδεικνύει σαν γεγονός μία διάθεση «αυτοκριτικής» σε επίπεδο διορθώσεων, όμως αναμφισβήτητα αποτελεί και μέθοδο διόρθωσης λαθών ή τουλάχιστον υπηρεσιακή ανάγκη διατήρησης της ομαλότητας, ενίοτε και την εύρυθμης λειτουργίας.


Παίζουν ρόλο τα πρόσωπα; Βαρύνουσα η σημασία της επιλογής προσώπων σε μια Δημοτική Αρχή της οποίας αποτελεί δεδηλωμένη φιλοσοφία η πίστη στον παράγοντα Άνθρωπο. Στην πορεία του πρώτου μισού της θητείας του, ο Δήμαρχος Κω έχει προφανώς εντοπίσει δυσλειτουργίες που ίσως οφείλονται σε διαρρηγμένες σχέσεις μεταξύ στελεχών, κάτι που αναμφίβολα θα επηρέαζε και την ομαλή συνέχιση του έργου της Δημοτικής Αρχής.


Μετά Χριστόν προφήτες; Όχι !


Όχι πως θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά στον ΕΚΦΡΑΣΗ 97 σας το είχαμε εμμέσως προαναγγείλει. Στο άρθρο για την Αναπτυξιακή Α.Ε, είχαμε κάνει εκτενή αναφορά αφενός μεν στην επιχείρηση «Εξωστρέφεια» και «Διαφάνεια» της Δημοτικής Αρχής, αφετέρου δε στην επικείμενη έναρξη της Επιχείρησης «Αυτοκριτική» και «Φιλτράρισμα». Όπου «Φιλτράρισμα», οι αλλαγές προσώπων. Όπερ και εγένετο.


Θα είναι οι μόνες αλλαγές;


Μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή κινούνταν με κεκτημένη ταχύτητα από τις Εκλογές, σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Προφανώς και ο μίνι Ανασχηματισμός προδιαθέτει τον δημότη να σκεφτεί ότι εφόσον Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει, άρα Ομάδα που αλλάζει ίσως να μην κερδίζει. Μ’ αυτή τη λογική ίσως έρχονται κι άλλες αλλαγές. Ίσως και μέσα στη Δημοτική Αρχή. Ίσως και σύντομα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να έλθει κάτι διαφορετικό, πρέπει και να κάνεις κάτι διαφορετικό, άρα αυτό που θέλει πλέον η Δημοτική Αρχή, προφανώς και το αναζητά σε νέα πρόσωπα ή σε νέα σχήματα προσώπων. Τι έρχεται; Δεν ξέρω. Πότε έρχεται; Νομίζω σύντομα. Γιατί έρχεται; Οψόμεθα εις… Φιλίππους.


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

810 Προβολές0 Σχόλια