Δήμαρχος Κω: Οι επιστολές πρέπει και να απαντώνται.


Άγραφος μεν ο εν λόγω κανόνας, επιβεβλημένος όμως, μέσα στα πλαίσια της ευγένειας, του ήθους και του πολιτικού πολιτισμού.


Πολύ σωστή η κίνηση του Δημάρχου κ. Νικηταρά να αποστείλει επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, θέτοντας μέσω της οποίας θέμα βιωσιμότητας της τοπικής αγοράς και προτρέποντας την Κεντρική Εξουσία να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας ελεγχόμενης σταδιακής επανέναρξης της λειτουργίας των καταστημάτων, ειδικά σε περιοχές όπως η Κως που υγειονομικά κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ίση αντιμετώπιση ανίσων ίσον έλλειμα δημοκρατίας.

Το αν έχει λάβει απάντηση ο Δήμος Κω δεν το γνωρίζω. Υποθέτω οτι εάν λάμβανε, θα το γνωρίζαμε όλοι. Άλλωστε η Δημοτική Αρχή δεν φείδεται Δελτίων Τύπου. Η σκέψη όμως του να μείνει αναπάντητη η επιστολή αυτή, με ανησυχεί. Όχι λόγω του unfair της μη απάντησης ως κίνηση, αλλά λόγω της γενικότερης νοοτροπίας που θα φανερώνει μία πιθανή μη απάντηση του Υπουργείου. Όλα έχουν και τη σημειολογική τους σημασία.

Θα ήταν ακόμη πιο ωραίο και πιο εύστοχο εάν η εν λόγω επιστολή συνοδευόταν και με μια έγκυρη, έγκριτη και ορθά δομημένη κι αποτυπωμένη Μελέτη η οποία θα είχε εκπονηθεί προπαρασκευστικά με τη συμβολή όλων των εμπλεκόμενων Φορέων.


Ρυθμιστές οι Φορείς.

Τεχνικό κι Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Ένωση Ξενοδόχων. Συλλογικότητες επιχειρηματιών Εστίασης και Τουρισμού. Ενώσεις υπαλλήλων, εμπόρων και πολιτών. Όλοι έχουν λόγο προς αυτή την κατεύθυνση και όλοι έχουν πράγματα να πουν που αφορούν τον τομέα τους. Όλες οι απόψεις χρειάζονται ως προς την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού.

Ενόσω η Επιστημονική Κοινότητα μάχεται για την έξοδο απ' την υγειονομική κρίση με τη μελέτη και τον σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών, όλοι οι άλλοι φορείς θα έπρεπε να εργάζονται συστρατευμένοι για τη μελέτη αποκατάστασης κι επαναφοράς στους φυσιολογικούς ρυθμούς με όσο το δυνατόν μικρότερους κραδασμούς.


Μονόδρομος η επαναφορά. Εδώ και τώρα.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το αναμφισβήτητο γεγονός οτι το νησί της Κω κινήθηκε καθ' όλην την διάρκεια της πανδημίας, κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, κρατώντας και το ιικό του φορτίο και τους υγειονομικούς του συντελεστές σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες περιοχές της Χώρας.

Η Κως και οι πολιτές της, έδειξαν τον δρόμο. Η Κως και οι Φορείς της έχουν την δύναμη. Η Κως και η Κοινωνία της θέλουν να ανακτήσουν την κανονικότητά τους. Πρέπει να επιστρέψουμε. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε για πολύ ακόμα να βρισκόμαστε στον πάγο.

Φιλικά Πάντα.

Παναγιώτης Ζουζούνης.

280 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων