Δημοτικά σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά - Τι ισχύει με τις γονικές άδειες 

Οι εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων παρουσιάζονται στα σχολεία τους. Ποια θα είναι τα μέτρα για το "πρώτο κουδούνι", τι ισχύει με τις άδειες ειδικού σκοπού, τα μειωμένα ωράρια και τα ολοήμερα σχολεία.Από σήμερα, Πέμπτη, οι διευθυντές, οι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων -συμπεριλαμβανομένων των σχολείων Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)- παρουσιάζονται στα σχολεία τους μετά την άρση μέτρων του κορονοϊού. Η επιστροφή ορίστηκε από σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, εν όψει του ανοίγματος των παραπάνω εκπαιδευτικών δομών, για την αναγκαία προετοιμασία λειτουργίας. ADVERTISING Σύμφωνα με τα οριζόμενα από την εν λόγω εγκύκλιο, οι εκπαιδευτικοί́ που έχουν ανάθεση μαθημάτων στο πρόγραμμα ολοήμερου καλούνται να παρουσιάζονται καθημερινά στο πρωινό πρόγραμμα. Οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, εν μέσω επιφυλάξεων των γονέων.

Τα ολοήμερα θα παραμείνουν κλειστά, τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτυργίας των δημοτικών σχολείων, ωστόσο η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί και το ενδεχόμενο, να λειτουργήσουν τελικά, παραμένει ανοιχτό.

Το πρώτο μάθημα

Οι εργαζόμενοι γονείς ωστόσο, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, θα μπορούν να κάνουν χρήση μειωμένου ωραρίου, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Η απόφαση για άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, είχε "πράσινο φως" από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, η εισήγηση των οποίων ήταν ομόφωνη.

Την πρώτη ημέρα που θα επιστρέψουν στα θρανία οι μικροί μαθητές, το βασικό μάθημα που θα κάνουν θα είναι αυτό της υγιεινής. Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.

Οι μικρότεροι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο με τον ίδιο τρόπο με τους μεγαλύτερους: με αποστάσεις, τμήματα των 15 ατόμων, εκ περιτροπής διδασκαλία σε μεγαλύτερα τμήματα, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω της ηλικίας των παιδιών.

Προκειμένου να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, εφόσων δεν λειτουργήσουν τα ολοήμερα, οι γονείς μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου.


Πηγη: https://www.news247.gr/paideia/dimotika-scholeia-pos-tha-epistrepsoyn-ta-paidia-ti-ischyei-me-tis-gonikes-adeies.7650023.html

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων