Δημοτικών Συμβουλίων το... ανάγνωσμα.Σε μείζον πολιτικό θέμα πρόκλησης εντάσεων, τριβής και διαξιφισμών, μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολίτευσης τείνει να εξελιχθεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναστείλει την διενέργεια Δημοτικών Συμβουλίων.


Μόνιμο θέμα αντιπαράθεσης λοιπόν με τους μεν της Αντιπολίτευσης να διατείνονται οτι η Δημοτική Αρχή ανέστειλε τα Δημοτικά Συμβούλια προκειμένου να "μακιγιάρει" την αδυναμία της να υποστηρίξει έναν ουσιώδη δημόσιο διάλογο και με τους δε της Κυβερνώσας Παράταξης να εμμένουν στην απόφασή τους αυτή, προκειμένου να διασφαλίσουν τον παράγοντα υγεία ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα μέσω της αποφυγής συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.


Σίγουρα η διαδικασία του δημόσιου διαλόγου μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων απ' τους μεν και τους δε, καθίσταται σαν διαδικασία απαραίτητη ως προς την αποκατάσταση του κλίματος πολιτικού πολιτισμού που οφείλει να διέπει το τοπικό πολιτικό σκηνικό. Ακόμα πιο σίγουρα η γενικότερη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, συντείνει καταλυτικά στην δημιουργία πρόσφορου εδάφους ως προς την λήψη ρεαλιστικών, χρήσιμων και ουσιωδών αποφάσεων με μόνο γνώμονα το καλό το νησιού.


Την ώρα που η Χώρα διέρχεται μία ασύμμετρη υγειονομική κρίση με ψυχοτρονικές κοινωνικές προεκτάσεις, την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμαζόμενη βρίσκεται κυριολεκτικά στη δίνη μιας νέας επερχόμενης οικονομικής κρίσης με άγνωστο μέχρι στιγμής φάσμα εκτόνωσης, την ώρα που λόγω της "κουτσουρεμένης" τουριστικής σεζόν που σιγά σιγά σβήνει, η κραυγή αγωνίας των τοπικών επαγγελματιών είναι εντονότερη από ποτέ, αλλά ακόμη περισσότερο την ώρα που ολοένα και φουντώνουν οι φήμες οτι εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ακυρώθηκαν πολλές εκ των παρελθόντων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμαστε όλοι να δημιουργήσουμε κλίμα σύμπνοιας, ομόνοιας, σύμπλευσης, συναίνεσης και συνεργασίας. Ο καθένας απ' τη σκοπιά του.


Η δημιουργία εύφορου υπεδάφους ως προς την πρόοδο και την εξέλιξη δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, αλλά αποκλειστικό δικαίωμα σύσσωμης της Τοπικής Κοινωνίας. Εκλεγμένης και μή.


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων