Διαμαρτυρία Κώστα Καΐσερλη: Η άλλη όψη του νομίσματος (ΒΙΝΤΕΟ)


Η κίνηση διαμαρτυρίας του πρώην Δημάρχου Κω κ. Κώστα Καΐσερλη, διαδηλώνοντας στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου Κω, αιτούμενος την αποκαθήλωση της μαρμάρινης πλάκας, η οποία προσφάτως τοποθετήθηκε σε χώρο του Νοσοκομείου εις μνήμην Σταματίου Μανούση ήταν το στιγμιότυπο της ημέρας. Οι αγώνες κερδίζονται στο πεζοδρόμιο.


Ο κ. Καΐσερλης μ' έναν τρόπο ο οποίος ίσως εξέπληξε τους πάντες, βρέθηκε μπροστά στο Νοσοκομείο και για περίπου μία ώρα εξέφρασε την άποψή του έχοντας αναρτήσει ένα πανό το οποίο έφερε το εξής σύνθημα: “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΗ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΜΑΝΟΥΣΗ”. Την άποψη του κ. Καΐσερλη για το θέμα της μαρμάρινης πλάκας εις μνήμην Μανούση, την σχολιάσα προσφάτως και ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ανέφερα οτι με όση ευκολία ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος, μηδενίζει το πλούσιο επιστημονικό και φιλανθρωπικό έργο του Σταμάτη Μανούση προκειμένου να αναδείξει την άστοχη πολιτική του επιλογή να συμμετάσχει στα Ιουλιανά του 1965, έτσι και ο καθένας μπορεί μελλοντικά να σταθεί σε κάποιες άστοχες ίσως πολιτικές επιλογές, αψηφώντας τα όσα σημαντικά (και είναι πολλά αυτά) προσέφερε ο κ. Καΐσερλης στον τόπο του συνολικά και διαχρονικά. Σημειολογία. Το βαθύτερο νόημα. Η σημερινή κίνηση του κ. Καΐσερλη όμως, εμπεριέχει και μια σημειολογία η οποία δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Η διαμαρτυρία του κ. Καΐσερλη, έχει έναν πολύ δυνατό συμβολισμό τον οποίον οφείλει να αναδείξει όποιος πραγματικά τον αντιλαμβάνεται ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το κυρίως θέμα της. Ένας άνθρωπος που έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική. Ένας άνθρωπος που έχει επί δεκαετίες χρηματίσει σε θέσεις ευθύνης. Ένας άνθρωπος που δεν βρίσκεται πλέον και στην πρώτη νιότη του. Ένας άνθρωπος που εάν θέλετε και λόγω πολιτικού ειδικού βάρους αλλά και διαδρομής, θα μπορούσε να βλέπει τα πράγματα από μια απόσταση ασφαλείας, έχει το θάρρος να βγαίνει μπροστά, αδιαφορώντας για την γνώμη των άλλων και να διατρανώνει την άποψή του λειτουργώντας ακτιβιστικά.


Μια άποψη η οποία είτε συμφωνεί κανείς, είτε όχι, είναι απολύτως σεβαστή και συζητήσιμη σ' ένα επίπεδο υγιούς πολιτικού διαλόγου όπως θέλουμε να ονομάζουμε το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης που διεξάγεται για τα θέματα του τόπου μας. Έτσι λοιπόν η σημερινή κίνηση του κ. Καΐσερλη, έχει σημειολογία. Έχει έναν πολύ υψηλό συμβολισμό.


Οτι την άποψή μας και τα πιστεύω μας οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε και να τα διατρανώνουμε και όπως ο -όχι πλέον έφηβος- κ. Καΐσερλης στήθηκε επί μία ώρα μέσα στον καύσωνα να διαδηλώσει την άποψή του, έτσι έπρεπε και σύσσωμη η τοπική μας Κοινωνία, αυτή τη στιγμή να βρίσκεται έξω απ' το Νοσοκομείο Κω, διαδηλώνοντας και απαιτώντας την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου μας από Ιατρούς, καθώς και την ανάσχεση της με γεωμετρική πρόοδο αυξανόμενης απαξίωσης στην οποία περιέρχεται το Νοσοκομείο μας καθημερινά. Μαθήματα Υπεράσπισης των Πιστεύω μας Ανεξαρτήτως λοιπόν της άποψης του κ. Καΐσερλη για τον Σταμάτη Μανούση και την εις μνήμην του επιγραφή, ο πρώην Δήμαρχος Κω μέσα από την σημερινή ακτιβιστική του πρωτοβουλία, παραδίδει εις άπαντες, μαθήματα διεκδίκησης του δικαιώματος του εκφράζεσθαι, του διαδηλώνειν και του υπερασπίζεσθαι απόψεων, πιστεύω και ιδεών, με κάθε δημοκρατικό τρόπο, κάτι που θα έπρεπε να ακολουθήσει και η τοπική μας Κοινωνία για πολύ σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν το Νοσοκομείο μας την τρέχουσα περίοδο.


Πέρα λοιπόν απ' το θέμα του Σταμάτη Μανούση, ο πρώην Δήμαρχος κ. Καΐσερλης είναι άξιος συγχαρητηρίων για την κίνηση να μην κρυφτεί, να μην εμμείνει, απολαμβάνοντας την θαλπωρή της απόστασης, στην τακτική των επιστολών και να δείξει τον δρόμο μέσα απ' τον οποίον ο λαός μας διαχρονικά κατέκτησε κάθε λογής ανθρώπινο και δημοκρατικό δικαίωμα. Κριτής των πάντων, η Ιστορία.

Το εάν τελικά ο Σταμάτης Μανούσης, είτε ως Επιστήμων, είτε ως Φιλάνθρωπος, είτε ως Πολιτικός, είτε ως Ιστορικό Πρόσωπο, αξίζει αναφοράς, μνήμης ή ακόμα και μιας αναμνηστικής επιγραφής, το έχει κρίνει η Ιστορία η οποία ως αλάνθαστος κριτής αποδίδει κάθε λογής, θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην ξεχωριστή ιστορία που κουβαλά, κάθε περίπτωση πολιτικού ανδρός.


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης. Ο 'Εκφραση97 βρέθηκε πρώτος στο σημείο της διαμαρτυρίας και απέσπασε δηλώσεις από τον κ. Καΐσερλη, τις οποίες μπορείτε να τις παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.


935 Προβολές0 Σχόλια