Εάν το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ήταν ΑΝΕΜ ή ΚΩΑΝ, θα είχε στεγαστεί εχθές !Δυναμικά στο τοπίο των ακτοπλοϊκών συνδέσεων μπαίνει ο Δήμος Κω, μέσω της ΑΝΕΜ, με νεο Πρόεδρο του ΔΣ της τον Αντιδήμαρχος Κω κ. Αβρίθη Παναγώτη που ανέλαβε την προσφάτως χηρεύσασα θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο αποθανών Πρόεδρος Νικόλαος Ζερβός. Ναυπήγηση νέου υπερσύγχρονου πλοίου. Νέο κεφάλαιο, νέα αρχή και πολλές προσδοκίες δημιουργούνται απ' τα όσα ανακοινώθηκαν στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΔΣ της ΑΝΕΜ την Παρασκευή 20 Αυγούστου. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η επικείμενη ναυπήγηση εκ μέρους της ΑΝΕΜ, ενός νέου υπερσύγχρονου πλοίου μήκους 42,5 μέτρων, με χωρητικότητα 300 επιβατών το οποίο θα καταφέρει να εξυπηρετήσει τις αναβαθμισμένες ανάγκες των ακτοπλοϊκών γραμμών οι οποίες εκτελούνται απ' το λιμάνι του Μαστιχαρίου. Περί κόστους και οικονομικής ευμάρειας του Δήμου Κω.

Το κόστος του νέου πλοίου θα αγγίξει τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο θα καλυφθεί με δανειακή σύμβαση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, συν 1,2 εκατομμύρια ευρώ από ίδιους πόρους του ιδιαιτέρως εύρωστου και με μεγάλο αποθεματικό ταμείο του Δήμου μας. Ενθυμούμενος μια φράση του Αντιδημάρχου κ. Αβρίθη, σε μια συνεδρίαση του ΔΣ και πολύ πριν εκείνος εκλεγεί Πρόεδρος της ΑΝΕΜ, η οποία ανέφερε οτι: “Εύρωστος Δήμος δεν είναι εκείνος που έχει μεγάλο αποθεματικό, αλλά εκείνος που έχει μηδενικό ταμείο διότι έχει επιστρέψει το όποιο πλεόνασμα στην τοπική κοινωνία μέσω έργων”, αναλογίζομαι οτι για έναν Δήμο με πλεόνασμα, σύμφωνα με τις κατά καιρούς δηλώσεις των αρμοδίων, περί τα 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, θα είναι μονόδρομος στα εναπομείναντα 2 έτη μέχρι τις επόμενες εκλογές, η ενίσχυση της Αναπτυξιακής πορείας του νησιού μέσω νέων και μεγαλύτερων έργων τα οποία θα λύσουν χρόνια προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Επειδή σαφώς και δεν τρέφουμε αυταπάτες, σίγουρα δεν περιμένουμε να καλύψει ο Δήμος Κω με ίδιους πόρους την κατασκευή Νέου Νοσοκομείου μιας κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε; Θα υπάρξει άραγε "ναυπήγηση" λύσης των άλλων προβλημάτων;

Από την Δημοτική Αρχή περιμένουμε να πράξει τα ανάλογα στις περιπτώσεις της στέγασης των μαθητών του νεοϊδρυθέντος -μα καθόλου νεοτεύκτου- 3ου Γυμνασίου Κω, του οποίου οι μαθητές προορίζονται ως... σεισμόπληκτοι να κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ, αλλά και του ιδιαιτέρως σημαντικού και ευαίσθητου θέματος της στέγασης των ιδιαίτερων αναγκών των μαθητών του ΕΕΕΕΚ οι οποίοι σαφώς και αξίζουν κάτι περισσοτερο από αίθουσες χωρισμένες με παραβάν και πρόσβαση στις τουαλέτες με ομπρέλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Περιμένουμε λοιπόν από έναν Δήμο ο οποίος όχι μόνο εκταμιεύει 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά χρεώνεται και με άλλα 2 εκατομμύρια ευρώ για την ναυπήγηση ενός πλοίου, να δώσει μόνιμες λύσεις και στα προβλήματα στέγασης των μαθητών του. Και ιδιαιτέρως των “ειδικών” μαθητών του ΕΕΕΕΚ. ΕΕΕΚ Κω. Η μαύρη σελίδα !

Ειδικότερα για το ευαίσθητο θέμα του ΕΕΕΕΚ, όχι μόνον δεν υπήρξε καμμία πρόβλεψη και προετοιμασία εν' όψει της επερχόμενης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά ακόμα χειρότερα, η ευθύνη μετατοίστηκε στον Σύλλογο Γονέων αυτών των παιδιών και στη Διεύθυνση του Εκπαιδευτηρίου, οι οποίοι μέσα στον καθημερινό τους Γολγοθά, έχουν να αναζητούν και νέο κτήριο προκειμένου να στεγαστούν τα όνειρα των παιδιών τους.

Από Οδός Ονείρων σε Οδό... Αβησσυνίας !

Τα όνειρα εκείνων των παιδιών που τσαλαπατώνται καθημερινά, από μια ελλειπέστατη κρατική μέριμνα, μα λυπάμαι που το διαπιστώνω, ακρωτηριάζονται και απ' τις ελλειπείς και κατώτερες των περιστάσεων επιλογές και το χάσιμο πολύτιμου χρόνου εκ μέρους της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κω. Και βεβαίως όταν οι γονείς αυτών των παιδιών εκφράζουν την αγωνία τους, βρίσκονται και “κατηγορούμενοι” από κάποιους οτι δήθεν παρακινούνται από άλλα κέντρα, όπως χαρακτηριστικά μητέρα ειδικού μαθητή του ΕΕΕΕΚ δήλωσε στον Έκφραση97.


Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ... Γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες να γίνονται πιόνι στην μικροπολιτική σκακιέρα του νησιού. (Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε στο μέλλον)


Κως, προορισμός ΜοναδιΚΩΣ !

Το επίπεδο μιας Κοινωνίας αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίον εκείνη συμπεριφέρεται στους ασθενείς, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους μαθητές και στους γέροντές της και δυστυχώς όλες οι προαναφερθείσες κατηγορίες ανθρώπων, δεν ζουν εύκολα στον 4ο τουριστικό προορισμό της Χώρας μας. Η Κως δεν είναι μια μαγική πόλη να ζεις, εάν συγκαταλέγεσαι ως πολίτης σε “ευαίσθητη” κατηγορία.


Δήμος ο οποίος “ανοίγεται” με 3,2 εκατομμύρια ευρώ για ένα νέο πλοίο, μπορεί να δώσει ΑΜΕΣΑ λύση στο πρόβλημα στέγασης αφενός μεν του 3ου Γυμνασίου, αφετέρου δε του ΕΕΕΚ.

Και τι είστε για να θέλετε άμεση στέγαση;;; ΚΩΑΝ;;;

Εκτός κι αν πρέπει το πρόβλημα να αφορά στέγαση μιας Αναπτυξιακής Εταιρίας, ούτως ώστε να επιλυθεί με ταχείς ρυθμούς, όπως και έγινε στην περίπτωση της ΚΩΑΝ Α.Ε. για την οποία όχι μόνο βρέθηκε άμεσα ένα τεράστιο κτήριο πάνω από 500τμ (πρώην ταξιδιωτικό γραφείο ΖΕΥΣ επί της Εθνικής Αντιστάσεως) για να στεγαστούν τα 3 άτομα που προσελήφθησαν, αλλά αυτό έγινε πολύ πριν ξεκινήσει η εταιρία αυτή να δραστηριοποιείται.

Προφανώς και το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής έχει πέσει στην Αναπτυξιακή Πορεία του Δήμου, οπότε και περιμένουμε να δοθούν άμεσα λύσεις ειδικότερα στα προβλήματα στέγασης των μαθητών μας. Χωρίς... μπαλάκια, χωρίς... διχασμό, χωρίς... ήξεις αφήξεις και χωρίς... ψιλά γράμματα.


ΥΓ - H ζωγραφιά των παιδιών του ΕΕΕΕΚ λέει: "Πιο πολύ να αγαπάς τους ανθρώπους"... Τι τραγική ειρωνεία Θεέ μου ! Συγγνώμη παιδιά... Συγγνώμη μα δεν είμαστε σαν εσάς ! Εμείς αγαπάμε περισσότερο την... Ανάπτυξη. Δεν αξίζουμε την αγάπη σας...

Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

4.940 Προβολές0 Σχόλια