Επέκταση ποδηλατόδρομου στην Κω 

Ένα πολύ χρήσιμο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Κω, προς όφελος τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και των επισκεπτών του. Πρόκειται για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι της Κω, δράση την οποία αποφάσισε ο Δήμος Κω, εγκρίνοντας προς τούτο τη σχετική μελέτη.


Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ 17%, περιλαμβάνει την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι, από το ξενοδοχείο Sun Palace έως τον Άγιο Φωκά, μία απόσταση που υπολογίζεται στα 3,4 χιλιόμετρα.


Η σημαντική αυτή δράση, αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής, καθιστώντας τις ανατολικές παραλίες του νησιού προσβάσιμες με ασφάλεια για πεζούς και ποδηλάτες. Μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου, οι ποδηλάτες και οι πεζοί δεν θα αναγκάζονται να κινούνται στον πολυσύχναστο,  επαρχιακό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που ενώνει την περιοχή του Ψαλιδίου με τον Άγιο Φωκά, ο οποίος  ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω και των ξενοδοχείων  που λειτουργούν στην περιοχή.