Ε όχι και δεν σας σεβόμαστε αγαπητέ !!!Όπως ενημερωθήκαμε εχθές, η Δημοτική Παράταξη της Καλύμνου «Ενότητα Αναγέννηση» αντέδρασε στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Κω κ. Νικηταράς στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, μέσω της οποίας ζήτησε την απαγόρευση μετακίνησης από την Κάλυμνο προς την Κω. Ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Μαστροκούκος, εξέλαβε μάλιστα την επιστολή του κ. Νικηταρά ως ακραία, προσβλητική και υποτιμητική πολιτική κίνηση που υποδηλώνει έλλειψη σεβασμού και αλληλεγγύης ως προς τον Καλυμνιακό λαό που δοκιμάζεται απ’ τον Covid19.


Σαφώς και πρόκειται για την προσωπική άποψη του κ. Μαστροκούκου, όμως ας θυμηθούμε κάτι σημαντικό. Προ περίπου δύο μηνών και πολύ πριν γίνει ο κακός χαμός με τον περιβόητο Ιερέα – αρνητή από την Κάλυμνο, ο οποίος έγινε viral στο διαδίκτυο και τα κεντρικά ΜΜΕ, πολύ πριν κλιμακωθεί ραγδαία η υγειονομική κατάσταση στο πανέμορφο γειτονικό νησί, τα πράγματα ήταν ...λίγο διαφορετικά.


Ο Έπαρχος Καλύμνου, είχε άλλη άποψη. Θυμάμαι τον Έπαρχο Καλύμνου κ. Μανώλη Μουσελλή, σε τηλεφωνική επικοινωνία του στον «αέρα» του Έκφραση97 να αναφέρει πως τα πρώτα κρούσματα στην Κάλυμνο (επαναλαμβάνω, πολύ πριν ξεφύγει η κατάσταση) οφείλονταν ξεκάθαρα στο ιδιαίτερο καλυμνιακό ταμπεραμέντο και στην έμφυτη ανυπακοή που διακρίνει τους συμπαθείς Καλυμνίους, χαρακτηριστικό που οδηγεί μια σημαντική μερίδα της τοπικής κοινωνίας, όχι μόνο να μην συμορφώνεται στα μέτρα και τις υποδείξεις των ειδικών, αλλά στο να επιδεικνύει ένα έντονο πνεύμα άρνησης προς οτι αφορά τον Covid19 και τις παράπλευρες συνέπειες της πανδημίας. Εάν λοιπόν ο κ. Μαστροκούκος ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα κι αν τον ενόχλησε που ο Κωακός Λαός, μέσω του Δημάρχου Κω επιθυμεί να προστατευθεί από τυχόν προερχόμενα εκ Καλύμνου κρούσματα, καλά θα κάνει να συζητήσει πρωτίστως με τον Έπαρχό του, ο οποίος –και προς τιμήν του- εξέφρασε πρώτος και δημόσια τους φόβους του για τον τρόπο που επίκειται να αντιμετωπίσει την πανδημία ο με έντονο ταμπεραμέντο Καλυμνιακός λαός.


Ας υπερβάλλουμε στην προστασία και όχι στις ...δηλώσεις. Δεν είναι προσβλητικό λοιπόν το να προστατεύεσαι, ούτε καταδεικνύει έλλειψη πνεύματος αλληλεγγύης η έστω και με υπερβάλλοντα ζήλο προσπάθεια του Δήμου Κω, να ασκηθεί επιτέλους έλεγχος στο ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει. Άλλωστε αν θυμάμαι καλά, επικρατεί καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας, πέραν λόγων υγείας, εργασίας και ανωτέρας βίας. Ας επικρατεί υπερβάλλων ζήλος στα μέτρα προστασίας και όχι στις δηλώσεις. Ευχής έργον θα είναι η συμπαθής Τοπική Κοινωνία της Καλύμνου να ξεπεράσει την άσχημη αυτή περίοδο με το μικρότερο δυνατό κόστος κι εύχομαι ο κ. Μαστροκούκος να εργάζεται σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός αν ο αντιπολιτευτικός λόγος του απέναντι στην Δημοτική Αρχή της Καλύμνου, περνάει και από την Κω, οπότε και κατά κάποιον τρόπο δικαιολογείται. Φιλικά Πάντα. Παναγιώτης Ζουζούνης.

696 προβολές0 σχόλια