Η Αστυπάλαια 2 δις ευρώ. Εμείς;;;


Θα πληροφορηθήκατε φυσικά την είδηση της επικείμενης επένδυση ύψους 2 δις ευρώ που βρίσκεται στα... σκαριά όσον αφορά το πανέμορφο γειτονικό νησί. Και όχι "παίξε - γέλασε". Παγκόσμιος Επιχειρηματικός Κολοσσός ρίχνει πακτωλό χρήματος στην Αστυπάλαια. Ολόκληρη Volkswagen θα δημιουργήσει κέντρο δοκιμών ηλεκτρικών οχημάτων, εκτοξεύοντας το νησί τεχνολογικά και επικοινωνιακά.


Εμείς στον Έκφραση97 συνομιλήσαμε με τον Δήμαρχο Αστυπάλαιας, τον κ. Νικόλαο Κομηνέα, ο οποίος παρά το γεγονός οτι ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, ήταν λαλίστατος και μας έδωσε πλήρη ενημέρωση επί του θέματος.


Δείτε το βίντεο με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο:

Εδώ λοιπόν ανακύπτει το μεγάλο ερώτημα προς άπαντες του αρμόδιους πολιτικούς και τεχνοκρατικούς εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς:


Σπουδαίο να γίνονται τέτοιου είδους τεράστιες επενδύσεις, στη "γειτονιά μας". Ουσιαστικά θα αναβαθμίσει τα Δωδεκάνησα, όχι μόνον την Αστυπάλαια. Εμείς όμως ως καλοπροαίρετοι "ζηλιάρηδες" αναρωτιόμαστε... Εάν η Αστυπάλαια των 1500 κατοίκων και ως "νησί δορυφόρος" (όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κω κ. Αβρίθης) τουριστικά και γεωγραφικά σε σχέση με την Κω, μπορεί να προσελκύει τέτοιου είδους, επιπέδου, μεγέθους και αξίας επενδύσεις, τότε η Κως τι μπορεί; Κι αν μπορεί, τι κάνει;;;


Εκτός κι αν έργο πνοής που δύναται ν' αλλάξει την Ιστορία του νησιού, θεωρείται το... "πρασίνισμα" του παλαιού σταδίου Ανταγόρας σε αντίστοιξη με το "πρασίνισμα" όλου του νησιού της Αστυπαλαίας που δεδομένων των συνθηκών, εκτινάσσεται, τεχνολογικά, οικολογικά, επικοινωνιακά και οικονομικά με επενδύσεις δισεκατομμυρίων, τεχνολογική εκτόξευση και εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

65 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων