Η Κως γκρεμίζει τα τείχη της για τον Τιτάνα.


Η Κως γιορτάζει. Η Κως χειροκροτεί. Η Κως αποθεώνει. Η Κως υμνεί την δύναμη της θέλησης και του ψυχικού σθένους. Υμνεί τον Θεολόγο της. Τον δικό της Θεολόγο. Τον Θεολόγο Τσιφτσίδη που έχοντας ολόκληρο το νησί στις πλάτες του, έφερε εις πέρας τον άθλο για τον οποίον προετοιμαζόταν τόσο καιρό.


Μια τιτάνια σωματική αλλά και ψυχοπνευματική προσπάθεια άνευ ορίων, με συγκινητική υποστήριξη από σύσσωμο το νησί, ολοκληρώθηκε στον ομφαλό της Κω, την πανέμορφη Λεωφόρο Φοινίκων.


Σας σύγχρονος Φειδιππίδης ο Θεολόγος τερμάτισε χαμογελαστός και συγκινημένος τον 24ωρο ποδηλατικό του αγώνα. Με μια πρωτόγνωρη λάμψη στα μάτια, αυτό το παιδί συγκινημένο και ακούραστο μας έκανε όλους να αναφωνίσουμε "Νενικήκαμεν" πλημμυρισμένοι από δάκρυα χαράς.


Δεν είναι μόνο η αθλητική προπόνηση και προετοιμασία. Δεν είναι μόνο η υλικοτεχνική υποστήριξη απ' όλο το νησί, ιδιώτες και Δήμο, δεν είναι μόνο η πνευματική και ψυχολογική συμπαράσταση απ' τους Κώους, δεν είναι μόνο το άθλημα αυτό καθ΄εαυτό. Είναι πάνω απ' όλα η αξία του αγωνίζεσθαι, η τιμή του μαχητή, το απαράμιλλο ψυχικό σθένος και η καρδιά του Πρωταθλητή.


Η Κως γκρεμίζει τα τείχη της λοιπόν για τον τον Θεολόγο που κατάφερε το ακατόρθωτο. Διένυσε με το ποδήλατό του πάνω από 650 χλμ και σε πολλές περιπτώσεις με μεγάλη ανηφόρα μέσα σε 24 ώρες συνεχούς κίνησης θέτοντας το σώμα του και το πνεύμα του σε μια τεράστια δοκιμασία άνευ όριων, σπάζοντας το ρεκόρ Γκίνες και μαζί μ' αυτό, τα χρονόμετρα, τα ρολόγια και τα κοντέρ.


Όλα τα ωραία λοιπόν έρχονται γι' αυτόν τον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο. Συμπαρασύρει μαζί του όμως και το νησί μας.


Η Κως της φιλοξενίας, του Πολιτισμού, των Επιστημών, των ωραίων ανθρώπων, της πολυπολιτισμικότητας, των γραμμάτων, του ουρανού, της θάλασσας και του ηλίου γίνεται γνωστή και για το αθλητικό της πνεύμα, για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης αλλά και του αθλητικού ιδεώδους μέσω του Θεολόγου.


Χειροκρότημα και αποθέωση λοιπόν γι' αυτό το νεαρό παλικάρι που κουβάλησε στους ώμους του ολόκληρο το νησί, οδηγώντας το στη δόξα και στην αθλητική καταξίωση. Συγχαρητήρια σε όσους ενεπλάκησαν, στον Δήμο Κω και στους Ιδιώτες που υποστήριξαν έμπρακτα την οργάνωση και την ολοκλήρωση του αγώνα. Συγχαρητήρια σε όλον τον Κωακό λαό που αγκάλιασε την υπερπροσπάθεια αυτή.


Πάνω απ' όλα όμως συγχαρητήρια στον Θεολόγο Τσιφτσίδη. Τον δικό μας ΤΙΤΑΝΑ !


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.


139 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων