Η Κως ψυχορραγεί. Ακούτε;


Πόλεμος χαρακωμάτων στην τοπική πολιτική σκηνή. Πόλεμος ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων. Αφενός μεν η κυρία Ρούφα διυλίζοντας τον κώνωπα μέμφεται τους πάντες, αφετέρου δε η Δημοτική Αρχή καταπίνοντας την κάμηλο, μεμφόμενη αμύνεται κι αντεπιτίθεται. Εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμοί με φόντο την προκήρυξη διαγωνισμού προσλήψεων εποχιακών δημοτικών υπαλλήλων.


Το modus vivendi και operandi των Αρχών του Τόπου σε πλήρη αποπροσανατολισμό από κάθε έννοια αντικειμενικού σκοπού. Σε σύγχυση. Σε πλάνη. Χωρίς πυξίδα και χάρτη, αναζητά λόγο ύπαρξης εν μέσω πρωτόγνωρων συγκυριών για τον Τόπο αλλά και τη Χώρα γενικότερα.


Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τα τοπικά δεδομένα υγειονομική συγκυρία, εν μέσω πρωτοφανών έξωθεν εθνικών προκλήσεων, εν μέσω της κορύφωσης του ελληνοτουρκικού ζητήματος στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, εν μέσω των τίτλων αρχής μιας νέας βαθύτατης οικονομικής ύφεσης , εν μέσω μιας ευρισκόμενης κυριολεκτικά "στα κάγκελα", αποσταθεροποιημένης Κοινωνίας, εν μέσω χαλασμού και πλήθους δοκιμασιών, οι τοπικές πολιτικές μας παρατάξεις αλληλοσπαράσσονται σαν άγρια θηρία στην αφρικανική σαβάνα.


Πάψτε πια. Πάψτε να τρώτε τις σάρκες σας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρασυρόμενοι από παιδικούς εγωισμούς. Η Κοινωνία δοκιμάζεται, ακούτε; Η Κως καταβυθίζεται στον οικονομικό μαρασμό, ακούτε; Ο Κώος αναζητά οξυγόνο, ακούτε; Δεν φθάνει το οξυγόνο, ακούτε; Ο τουρισμός ημιθανής, ακούτε; Η αγορά σε επιδοματική μηχανική υποστήριξη, ακούτε; Κι εσείς; Κι εσείς τι; Ως περιχαρείς και όψιμοι εν δυνάμει κληρονόμοι του ασθενούς, ερίζετε πάνω απ' το νεκροκρέβατό του προσδοκώντας τον επιθανάτιο ρόγχο του Νησιού.


Και μετά; Μετά τι; Θα ηγηθείτε της αναστήλωσης; Μετά τι; Θα εμφανιστείτε ως αυτοχρισμένοι κομιστές της Κωακής Αναγέννησης; Μετά τι; Θα φιλιώσετε με κοινό σκοπό την εκ θεμελίων ανοικοδόμηση του Καταστήματος το οποίο εσείς οι ίδιοι και οι επί δεκαετίες προκάτοχοί σας ως παράφρονες κυβερνήτες ρίξατε στα βράχια; Μετά τι; Θα αντιληφθείτε ξαφνικά οτι το να χτίζεις είναι δυσκολότερο του να γκρεμίζεις;


Αρκετά ! Αρκετά κυρίες και κύριοι τοπικοί μας Άρχοντες. Η Κοινωνία αγωνιά για την επόμενη ημέρα. Δεν έχει χρόνο και όρεξη για παιδικούς εγωισμούς. Ίσως γιατί έχει άλυτα προβλήματα και έγνοιες. Αγωνιά για τον επερχόμενο χειμώνα. Αγωνιά για το αν θα έχει δουλειά του χρόνου. Για το αν θα έχει τροφή και στέγη. Εσείς άραγε αγωνιάτε γι' αυτά; Αγωνιάτε για τ