Η Κως ψυχορραγεί. Ακούτε;


Πόλεμος χαρακωμάτων στην τοπική πολιτική σκηνή. Πόλεμος ανακοινώσεων και Δελτίων Τύπου μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων. Αφενός μεν η κυρία Ρούφα διυλίζοντας τον κώνωπα μέμφεται τους πάντες, αφετέρου δε η Δημοτική Αρχή καταπίνοντας την κάμηλο, μεμφόμενη αμύνεται κι αντεπιτίθεται. Εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμοί με φόντο την προκήρυξη διαγωνισμού προσλήψεων εποχιακών δημοτικών υπαλλήλων.


Το modus vivendi και operandi των Αρχών του Τόπου σε πλήρη αποπροσανατολισμό από κάθε έννοια αντικειμενικού σκοπού. Σε σύγχυση. Σε πλάνη. Χωρίς πυξίδα και χάρτη, αναζητά λόγο ύπαρξης εν μέσω πρωτόγνωρων συγκυριών για τον Τόπο αλλά και τη Χώρα γενικότερα.


Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τα τοπικά δεδομένα υγειονομική συγκυρία, εν μέσω πρωτοφανών έξωθεν εθνικών προκλήσεων, εν μέσω της κορύφωσης του ελληνοτουρκικού ζητήματος στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, εν μέσω των τίτλων αρχής μιας νέας βαθύτατης οικονομικής ύφεσης , εν μέσω μιας ευρισκόμενης κυριολεκτικά "στα κάγκελα", αποσταθεροποιημένης Κοινωνίας, εν μέσω χαλασμού και πλήθους δοκιμασιών, οι τοπικές πολιτικές μας παρατάξεις αλληλοσπαράσσονται σαν άγρια θηρία στην αφρικανική σαβάνα.


Πάψτε πια. Πάψτε να τρώτε τις σάρκες σας για μικροπολιτικές σκοπιμότητες παρασυρόμενοι από παιδικούς εγωισμούς. Η Κοινωνία δοκιμάζεται, ακούτε; Η Κως καταβυθίζεται στον οικονομικό μαρασμό, ακούτε; Ο Κώος αναζητά οξυγόνο, ακούτε; Δεν φθάνει το οξυγόνο, ακούτε; Ο τουρισμός ημιθανής, ακούτε; Η αγορά σε επιδοματική μηχανική υποστήριξη, ακούτε; Κι εσείς; Κι εσείς τι; Ως περιχαρείς και όψιμοι εν δυνάμει κληρονόμοι του ασθενούς, ερίζετε πάνω απ' το νεκροκρέβατό του προσδοκώντας τον επιθανάτιο ρόγχο του Νησιού.


Και μετά; Μετά τι; Θα ηγηθείτε της αναστήλωσης; Μετά τι; Θα εμφανιστείτε ως αυτοχρισμένοι κομιστές της Κωακής Αναγέννησης; Μετά τι; Θα φιλιώσετε με κοινό σκοπό την εκ θεμελίων ανοικοδόμηση του Καταστήματος το οποίο εσείς οι ίδιοι και οι επί δεκαετίες προκάτοχοί σας ως παράφρονες κυβερνήτες ρίξατε στα βράχια; Μετά τι; Θα αντιληφθείτε ξαφνικά οτι το να χτίζεις είναι δυσκολότερο του να γκρεμίζεις;


Αρκετά ! Αρκετά κυρίες και κύριοι τοπικοί μας Άρχοντες. Η Κοινωνία αγωνιά για την επόμενη ημέρα. Δεν έχει χρόνο και όρεξη για παιδικούς εγωισμούς. Ίσως γιατί έχει άλυτα προβλήματα και έγνοιες. Αγωνιά για τον επερχόμενο χειμώνα. Αγωνιά για το αν θα έχει δουλειά του χρόνου. Για το αν θα έχει τροφή και στέγη. Εσείς άραγε αγωνιάτε γι' αυτά; Αγωνιάτε για το φροντιστήριο του παιδιού; Για το ενοίκιο; Για την εισφορά του μαγαζιού; Λαϊκίζω ε; Μάλλον όχι !


Για να έχετε χρόνο ώστε να αναλώνεστε σε... παιδιαρίσματα ενώ όλα τριγύρω μυρίζουν μπαρούτι, μάλλον έχετε λυμένα τα προβλήματά σας. Κι αν κρίνουμε απ' τα άλυτα προβλήματα του Τόπου, τότε τα δικά σας "προβλήματα" είναι και τα μόνα που λύνονταν διαχρονικά.


Έχετε την ατυχία και ταυτόχρονα την τύχη να ηγείστε του Τόπου εν μέσω μιας πρωτοφανούς συγκυρίας. Είστε άτυχοι διότι πορεύεστε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και έχοντας όλο το Σύμπαν εναντίον σας, αλλά και τυχεροί διότι σε περίπτωση επιτυχίας, τα ονόματά σας θα γραφτούν με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Νησιού. Καλείστε να επιλέξετε προορισμό κυρίες και κύριοι. Φτάσαμε σε σταυροδρόμι. Ιδού η... Κως, ιδού και το... πήδημα !


Φιλικά πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης
157 προβολές0 σχόλια