Θέμα Πολ. Προστασίας: Συμφωνίες, αδειάσματα, "μετακινήσεις" και παραιτήσεις. Υπάρχει "μονός" καυγάς;Ήταν πολλές οι έως σήμερα φορές όπου στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης, είτε εντός είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις έχουν κατηγορήσει την Δημοτική Αρχή, οτι στελέχη της δίνουν υπερβολική έμφαση στην δημόσια εικόνα τους στο διαδίκτυο, ή οτι ο στενός πέριξ του κ. Νικηταρά κύκλος, απαρτίζεται από μη αιρετούς “αυλικούς”. Η πανΔημία των Κοινωνικών Δικτύων και της Φωτογραφίας. Ήταν επίσης πάμπολλες οι φορές όπου η Δημοτική Αρχή κατηγορήθηκε οτι έχει μεταφέρει την πολιτική, απ' τον στίβο της αντιμετώπισης των καθημερινών προβλημάτων και της δημιουργίας αναπτυξιακής προοπτικής για το νησί της Κω, στον στίβο των Κοινωνικών Δικτύων μέσω της καθημερινής υπερέκθεσης και της υπερπροβολής των στελεχών και των δράσεών της.

Θα έλεγε κανείς οτι όλα αυτά, ίσως και να αποτελούσαν προϊόν αντιπολιτευτικής ρητορικής, σε μια προσπάθεια να αποδομηθεί πολιτικά η Δημοτική Αρχή, στα πλαίσια πάντοτε του πολιτικού πολιτισμού. Συνηθίζεται αυτό άλλωστε, είτε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε στην Αυτοδιοίκηση.


Διαβαίνων τον Ρουβίκωνα Γιωργαλλής.

Τα όσα όμως μοιράστηκε στον “αέρα” του ΕΚΦΡΑΣΗ97 ο παραιτηθείς απ' το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω, Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού κ. Γιωργαλλής, εξέχον, πολυδιαφημισμένο, υπερπροβεβλημένο και υπερδραστήριο μέχρι πρότινος στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, ήλθαν ως κεραυνός εν αιθρία, είτε επιβεβαιώνοντας την Αντιπολίτευση, είτε ενισχύοντας τον... καπνό μιας... υπαρχούσης φωτιάς, είτε ως προϊόντα της από προσωπικά του ζητήματα διαμορφωμένης “φαντασίας του κ. Γιωργαλλή ”.

Προσωπικά κίνητρα, Κακεντρέχειες, Νοοτροπίες ή Φαντασιώσεις;

Άραγε επιβεβαιώνονται οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης; Όντως τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής έχουν κατά καιρούς υπερβάλλει στην χρήση του διαδικτύου και των Κοινωνικών Δικτύων; Ασκείται πλέον η πολιτική τους από το Facebook σε τέτοιο βαθμό, που να ανακύπτουν ζητήματα εσωτερικού “ανταγωνισμού” στο ποιος/α θα φανεί περισσότερο; Υπάρχουν τοξικοί αυλικοί πέριξ του κ. Δημάρχου; Υπάρχουν μη αιρετοί οι οποίοι με το αζημίωτο λύνουν και δένουν; Ποιοι είναι αυτοί; Κατά πόσο ισχύουν τα περί αζημίωτου; Υπάρχουν πολιτικές και μη συμφωνίες; Άδειασμα με το γάντι και το βαμβάκι.

Επιβεβαιώνεται μήπως ο Αντιδήμαρχος κ. Αβρίθης ο οποίος σε απάντηση του προς τον κ. Γιωργαλλή, είπε οτι το όλο θέμα δεν έχει πολιτικά κίνητρα, αλλά η στάση και τα όσα ο κ. Γιωργαλλής ανέφερε, αποτελούν είτε ρητορική η οποία δεν του ανήκει, είτε προϊόν προσωπικών του βιωμάτων ή ζητημάτων του σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή; Τελικά ως Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού και μέλος της Δημοτικής Αρχής, παρήγαγε έργο ή αφήνει κενά όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος, αδειάζοντας "με το γάντι" τον κ. Γιωργαλλή; Κι αν μέχρι σήμερα στα 2 χρόνια παρουσίας του αφήνει όντως κενά, τότε γιατί παραμένει στη θέση του;

Όταν τα προσωπικά (;;;) ζητήματα επικρατούν (;;;) των πολιτικών.

Ο κ. Γιωργαλλής άφησε να εννοηθεί οτι υπήρξε πολιτική συμφωνία με τον κ. Νικηταρά, ώστε να αναλάβει και την διεύθυνση του εργοταξίου. Ο κ. Αβρίθης έδωσε μιαν άλλη διάσταση. Οτι αυτή η συμφωνία, ως προϊόν επιλογής του ίδιου του κ. Δημάρχου, είχε ως όρο την με αναβαθμισμένα καθήκοντα μετακίνηση συγγενικού προσώπου του κ. Γιωργαλλή απ' το εργοτάξιο, κάτι το οποίο προφανώς και δεν βρήκε σύμφωνο τον ίδιο τον κ. Γιωργαλλή και εξ' αυτού εξεμάνη.


Ποια η... διαδρομή του... συγγενικού προσώπου;

Ο κ. Αβρίθης είπε όμως και κάτι άλλο, ακόμη πιο σημαντικό το οποίο εάν αποκωδικοποιηθεί ως πρέπει, σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση. Το εν λόγω συγγενικό του κ. Γιωργαλλή πρόσωπο, είχε προσληφθεί με άλλα χαρακτηριστικά και στο εργοτάξιο εργάζονταν με άλλα χαρακτηριστικά και θα μετακινείτο από εκεί επίσης με άλλα χαρακτηριστικά, αναλαμβάνοντας αναβαθμισμένα καθήκοντα.

Εδώ λοιπόν, ανεξαρτήτως των απαντήσεων του κ. Αβρίθη στα λεγόμενα του κ. Γιωργαλλή, περί τοξικών αυλικών, περί παραμάγαζου, περί bullying, περί αδιαφάνειας και συμφωνιών, απαντήσεις οι οποίες εμφανίζουν την Δημοτική Αρχή ως άλας της Γης, ως μοναδικότητα εύρυθμης λειτουργίας -που ίσως και να είναι- ανακύπτει και μια σειρά άλλων ζητημάτων που όλως τυχαίως επίσης σιγοψιθυρίζονται από την Αντιπολίτευση.

Πόσα συγγενικά, φιλικά ή πολιτικά προσκείμενα "πρόσωπα" υπάρχουν;

Είναι αλήθεια οτι εργαζόμενοι στον Δήμο της Κω, προσλαμβάνονται με χ χαρακτηριστικά κι εν τέλει τοποθετούνται σε ψ θέσεις; ⬤ Είναι αλήθεια οτι εργαζόμενοι στον Δήμο απασχολούνται σε θέσεις οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις για τις οποίες προσλήφθηκαν; ⬤ Με ποια κριτήρια έγιναν (εάν έγιναν) αυτές οι μετακινήσεις; Τι μισθολογική διαφορά υπάρχει μεταξύ θέσης χ και ψ; ⬤ Ποιος αποφασίζει την εκάστοτε μετακίνηση; ⬤ Τι συγγενική ή φιλική ή πολιτική σχέση έχουν οι εν λόγω μετακινημένοι (;;;) εργαζόμενοι με διάφορα στελέχη της σημερινής Δημοτικής Αρχής ή και προηγούμενων; ⬤ Τηρείται ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου ο οποίος όπως διαβάσαμε προσφάτως, επίκειτο να αναμορφωθεί μέσω της υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Αβρίθη, αρμόδιας επιτροπής; Η Τοπική Κοινωνία ζητά απαντήσεις.


Όλα αυτά αγαπητοί συμπολίτες είναι ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων απέναντι στην ίδια την Κωακη Κοινωνία η οποία με το τέλος της τουριστικής περιόδου επιστρέφει στη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας, αγωνιώντας για τα εργασιακά της, τα οικονομικά της και καταβυθίζεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο στην ανασφάλεια μην γνωρίζοντας τι πραγματικά της ξημερώνει. Φιλικά Πάντα

Παναγιώτης Ζουζούνης Οι τοποθετήσεις των κυρίων Γιωργαλλή και Αβρίθη στον ΕΚΦΡΑΣΗ97:
4.459 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων