Καλτεζάς - Γρηγορόπουλος - Δύο θύματα ενός θύτη !Ο Καλτεζάς δολοφονήθηκε από τον αστυνομικό Μελίστα στα Εξάρχεια το 1985. Ο Γρηγορόπουλος από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Οι ομοιότητες στις δίκες οι δύο νέοι κατηγορήθηκαν για: “Αποκλίνουσες συμπεριφορές” «Φορούσε σκουλαρίκι, ήταν αναρχικός, άκουγε ροκ μουσική, είχαν χωρίσει οι γονείς του», ήταν μερικά από τα επιχειρήματα, που επικαλέστηκε η υπεράσπιση του Μελίστα στη δίκη.


Ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στο απολογητικό του υπόμνημα υποστήριξε ότι ο «θανών είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία». Το σχολείο τον διέψευσε άμεσα με δελτίο τύπου. «Προφανώς το βλήμα να εξοστρακίστηκε και να έπληξε τον άτυχο νέο.


Λυπάμαι για το κακό που έγινε άθελά μου», είχε πει ο Μελίστας στην απολογία του. Το ίδιο έκανε και η υπεράσπιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα, που περιέγραψε μια «τρελή και απίθανη» διαδρομή, από περβάζι σε μπαλκόνι, τοίχους και δρόμους, για να καταλήξει στο σώμα του Γρηγορόπουλου.


Όταν δολοφονήθηκε ο Καλτεζάς, το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση και η ΝΔ αντιπολίτευση. Όταν δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος η ΝΔ ήταν κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ αντιπολίτευση.


Για τον Αλέξη υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Χηνοφώτης, ενώ για τον Καλτεζά οι υπουργοί Μένιος Κουτσόγιωργας και Θανάσης Τσούρας. Καμία παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή από τους πρωθυπουργούς Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή.

Οι δύο αστυνομικοί προέρχονταν από φτωχές οικογένειες, αλλά εξασφάλισαν υπεράσπιση από καταξιωμένους και ακριβούς δικηγόρους. Οι κοινωνικές αντιδράσεις Μετά τη δολοφονία Καλτεζά, οι αντιδράσεις για την αστυνομική αυθαιρεσία ήταν έντονες. Το ίδιο και στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. ΣΚ

730 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων