Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος δεν ασχολείται πλέον με τον Τουρισμό στη Δημοτική Αρχή.
Πολλές οι απόψεις που ακούστηκαν για τα Θερμά τις τελευταίες ημέρες. Άπαντες τοποθετήθηκαν είτε με σύμπνοια, είτε με διάσταση. Εκτιμώ όμως οτι η άποψη του κ. Βασίλη Μανιά, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ήταν αυτή που έβαλε το ζήτημα στη σωστή του βάση και αν μη τι άλλο ακούστηκε σοβαρή, μετρημένη, σαφής και ρεαλιστική.


Ιδεοληψίες, φοβικότητα και πάθη.


Κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν οι ιδεοληψίες περί υφαρπαγής του πλούτου του νησιού μας όταν ανοίγει το θέμα συμμετοχής ιδιωτών στην εκμετάλλευση του τουριστικού μας προϊόντος. Φυσικά και δεν θα πρέπει να δαιμονοποιείται η ιδιωτική πρωτοβούλια, αρκεί αυτό να γίνεται υπό ένα διαυγές καθεστώς αγαστής συνεργασίας με τον Δήμο της Κω και με ευνοϊκούς όρους για την Τοπική Κοινωνία. Δεν είναι δαίμονες. Συνέταιροι είναι !


Το να συμμετέχει ένας ιδιώτης δεν σημαίνει οτι εκχωρείται η πρωτοκαθεδρία της Κω. Ίσα ίσα που αποφεύγουμε τις «τιμητικές» εικόνες που όλοι θυμόμαστε στο Αεροδρόμιο της Κω στην προ Fraport εποχή με τις λεκάνες στο δάπεδο για τα νερά της βροχής , με τις άθλιες τουαλέτες και με τις κολλημένες τσίχλες και τα αποτσίγαρα στους χώρους αναμονής. Δεν είναι λοιπόν κακός ο ιδιώτης. Κακές είναι οι νοοτροπίες που μας κρατούν πίσω απ’ τι εξελίξεις.


Θάρρος, τομές και αποσυμπλεγματοποίηση.


Επιχείρηση εκσυγχρονισμός, ΤΩΡΑ ! Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, χρειάζεται να ληφθούν πρωτίστως αποφάσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Και αυτή τη φορά θεωρώ οτι οι απαντήσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες και σαφείς. Είναι διατεθειμένοι να δρομολογήσουν κάτι τέτοιο για τα Θερμά; Είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν την αυτοπαγίδευση σε πάθη και έξεις; Είναι διατεθειμένοι να αντικρύσουν το μέλλον χωρίς κολλήματα και με περισσότερο θάρρος και ριζοσπαστισμό;


Είναι δυνατόν ο άνθρωπος που εξέφρασε τη μοναδική ρεαλιστική άποψη που ακούστηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην έχει Κομβικό Ρόλο στο θέμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ για το Νησί μας; Ναι είναι ! Όπως είναι ορατό το ενδεχόμενο να χαθεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Κω, αυτό του Ιαματικού Τουρισμού .


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

1.177 Προβολές0 Σχόλια