ΚΥΤ Κω (Hot Spot): Eπέκταση δομών, αύξηση χωρητικότητας με μηδενικές ροές. Γιατί;


Ακούμε συχνά οτι στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η σταδιακή μείωση του αριθμού φιλοξενούμενων στα Hot Spots. Και για να είμαστε ειλικρινείς, κάτι τέτοιο είδαμε να γίνεται πράξη και στην Κω, με τον αριθμό των προσφύγων στο HotSpotΠυλίου να είναι σε σχέση με το παρελθόν, ιδιαιτέρως χαμηλότερος.


Η εκτίμηση των ιθυνόντων για το ΚΥΤ_Κω, είναι ο αριθμός των προσφυγων που φιλοξενούνται σ' αυτό, να συνεχίσει να μειώνεται έως ότου αυτός ή ακόμα καλύτερα και οι ροές, να εκμηδενιστούν.


Αποτελεί λοιπόν παράδοξο, το γεγονός ότι ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, υλοποιείται και η επέκταση του ΚΥΤ_Πυλίου με δημιουργία νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων ικανές να φιλοξενήσουν έως και 4.000 άτομα, σ' ένα μεγάλο project αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Παράδοξο επίσης αποτελεί και η σημερινή επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Κομισιόν κ. Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη. Ήλθαν για να δουν τον αριθμό των προσφύγων να μειωνεται ή να μας προετοιμάσουν για κάτι που έρχεται;


Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι επικρατεί Ένοχη Σιωπή απ' όλους. Ένοχη σιωπή ειδικά απ' τους πρωτοστατούντες στα επεισόδια του 2015. Μερικοί εξ αυτών βέβαια δικαιολογημένα, διότι κομμάτια γης που χρησιμοποιούνται για την επέκταση του ΚΥΤ, επινοικιάστηκαν, αποφέροντάς τους ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα, ικανό να κάμψει τις οποίες τάσεις προς άρνηση μπορεί να είχαν μέχρι σήμερα.


Το ακόμα πιο αστείο, είναι ότι μέσα σ' όλα αυτά, εμείς προσπαθούμε να στίψουμε το μυαλό μας προκειμένου να κάνουμε προτάσεις για την ερχόμενη Τουριστική Σεζόν του 2021 και την αναδιαμόρφωση του Τουριστικού μας προϊόντος ως προορισμός, εν μέσω της προετοιμασίας μιας Σεζόν που θα αποτελέσει ανιαρή επανάληψη του 2020, ενώ την ίδια στιγμή "κάποιοι" προετοιμάζουν την μετατροπή της Κω σε Πανελλήνιο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.


Προς τι η επέκταση λοιπόν; Που πήγαν όλοι εκείνοι που διαμαρτύρονταν το 2015; Που πήγαν οι αντιδράσεις απ' τους τοπικούς μας Άρχοντες; Που πήγαν οι Μπουλντόζες και τα Μηχανήματα; Άραγε εκμισθώθηκαν κι εκείνα με 300€/μήνα/στρέμμα;


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

613 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων