Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Και νέο πρόγραμμα στήριξης στον Τουρισμό, αν χρειαστεί, στα τέλη Ιουλίου«Δεν διαθέτουμε μόνο ομορφιά, αλλά και ασφάλεια», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 28ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει το μέτρο για τα δωμάτια καραντίνας στις μικρές επιχειρήσεις καταλυμάτων. Πρόσθεσε δε ότι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορούν να διατηρούν δωμάτια καραντίνας, εφόσον το επιθυμούν.

Η εξαγγελία αυτή έρχεται μόλις δύο ημέρες από την ΚΥΑ του υπουργείου Τουρισμού, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στον κλάδο και γεννά ερωτηματικά για την πολιτική του υπουργείου. Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι αύριο θα ανακοινωθούν τα περισσότερα καταλύματα καραντίνας, ανά την χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων πως υπάρχουν δυνάμεις για να αντέξουν αυτή τη δύσκολη χρονιά τονίζοντας πως αν είναι κριθεί απαραίτητο να δοθεί πρόσθετη στήριξη στις δυνάμεις παραγωγής, αυτό θα γίνει. «Είμαστε, λοιπόν, εδώ να δούμε αν χρειάζεται πρόσθετη στήριξη των δυνάμεων της παραγωγής και αν αυτή είναι απαραίτητη, πιστεύω ότι προς τα τέλη Ιουλίου δεν θα διστάσουμε να τη δώσουμε».

Πρόσθεσε δε πως ο υπουργός Οικονομικών έχει δεσμευτεί ότι στο ζήτημα της προκαταβολής φόρου που απασχολεί τόσο πολύ όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν και θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο, όταν θα υπάρχουν στη διάθεση της κυβέρνησης, όλα τα απαραίτητα στοιχεία.


«Το Κράτος, αγαπητοί εκπρόσωποι του κλάδου του Τουρισμού, στέκεται δίπλα σας. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι και εσείς θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και θα επιτελέσετε τον κοινωνικό σας ρόλο», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης αυτό το καλοκαίρι υπηρετεί δύο στόχους: «Πρώτος είναι ο τακτικός. Να ελαχιστοποιήσουμε όσο το δυνατόν τις απώλειες, να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να διαφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Και ο δεύτερος, ο στρατηγικός. Να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ώστε ο τουρισμός να ανασυνταχθεί και να επανέλθει δυναμικά στην ανάπτυξη από τις αρχές του 2021».

Πηγή: https://money-tourism.gr/

0 προβολές0 σχόλια