Μαζικοί έλεγχοι παραβάσεων του ΚΟΚ στο νησί της ΚωΑυξημένοι έλεγχοι για τη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση αλλά και για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κω και στα γύρω νησιά του Βορείου συγκροτήματος του νομού μας, όπου και βεβαιώθηκαν περισσότερες από 40 παραβάσεις!

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, την προηγούμενη βδομάδα (1 έως 7 Ιουνίου 2020) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.  

Στο πλαίσιο αυτό, από 960 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 24.446 οχήματα και βεβαιώθηκαν 556 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 580 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.


Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο  της Αττικής 224, του Ηρακλείου 82, της Θεσσαλονίκης 66, των Χανίων 58, της Β’ Δωδεκανήσου 42 και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης 36.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Πηγή:https://www.rodiaki.gr/

1 προβολή0 σχόλια