Μεταπτυχιακό δημοτικό "αλαλούμ" με παρεμβάσεις, παρακάμψεις και... αδειάσματα !Μετά το εκκωφαντικό και μεγαλοπρεπές «άδειασμα» της Δημοτικής Αρχής εκ μέρους της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Χρυσής Βιτσιλάκη, η υπόθεση «Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών» για το νησί μας, περιπλέκεται επικίνδυνα.


Πολιτικές εμπλοκές και "πικρία". Η Πρύτανις κατήγγειλε την εμπλοκή πολιτικού προσώπου της Δωδεκανήσου (!!!) στο να προσανατολιστεί ο Δήμος Κω προς το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρακάπτοντας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στου οποίου την «σφαίρα» ανήκουμε διοικητικά και εκπαιδευτικά.


Στη συνέχεια η κ. Βιτσιλάκη, δεν δίστασε να εκφράσει και την πικρία της ως προς την παράκαμψη του Πανεπιστημίου του οποίου ηγείται εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, η οποία κατά κάποιον τρόπο απαξίωσε την Επιστημονική Αριστεία και πληρότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποτεινόμενη σ’ αυτό της Δυτικής Αττικής.


Το πραγματικό πλάνο του Προγράμματος.


Εναπομείνασα πρόθεση λοιπόν της Δημοτική μας Αρχής είναι η συζήτηση με τα Πανεπιστήμια Αιγαίου και Δυτικής Αττικής για την δημιουργία ενός τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών, διάρκειας 2 εξαμήνων έναντι 3 που είναι κανονικά.


Ενός Τίτλου μειωμένης ακαδημαϊκής απόδοσης μονάδων ECTS ο οποίος θα έχει και αναλογία δια ζώσης κι εξ’ αποστάσεως παρουσίας των συμμετεχόντων κατά 50%, εφόσον τα εργαστήρια θα γίνονται στην Αθήνα και πάνω απ’ όλα θα είναι και ένα πρόγραμμα εξ’ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο απ’ τη Δημοτική Αρχή με ένα ποσό περί τα 100.000 € ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται υποδομές, έργα στέγασης που θα γίνουν κτλ.


Αυτούσιο Τμήμα ΑΕΙ στην Κω; Αδύνατον !


Πλέον το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Έχουν γνωμοδοτήσει οι Ακαδημαϊκοί πάνω στο θέμα της προοπτικής του νησιού μας για την απόκτηση είτε τμήματος ΑΕΙ, είτε προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδων. Με το ενδεχόμενο της ίδρυσης κανονικού τμήματος ΑΕΙ, να φαντάζει από μακρυνό έως ανέφικτο.


Περιττό δε να τονίσω ότι το ενδεχόμενο της εξ’ αρχής δημιουργίας ενός κανονικού τμήματος ΑΕΙ στο νησί της Κω, φαντάζει κάτι εξωπραγματικό, τη στιγμή που δεν υπάρχει καμμία λειτουργούσα δομή ανώτατης εκπαίδευσης στο νησί ώστε να μπορέσει να συστεγαστεί ή συλλειτουργήσει. Η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την Κω.

Η μόνη ρεαλιστική και εφικτή προοπτική για την εισαγωγή της Κω στον πολυσυζητημένο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η πάντοτε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ή υπό την αιγίδα αυτού, αφενός μεν δημιουργία όχι μόνο Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, αλλά και θερινών σχολείων επιμόρφωσης. Κάτι που ο Έκφραση 97 είχε προτείνει τις προηγούμενες ημέρες. (Δείτε εδώ). Η μοναδική πιθανότητα να συνεργαστούμε με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει και πείρα και παράδοση στα Τμήματα Διοίκησης είναι η οποιαδήποτε προοπτική ή προσπάθεια δημιουργίας κάποιου τμήματος ή σχολής, να τεθεί υπό την σκέπην του ως αρμόζει, ακαδημαϊκά και γεωγραφικά και φυσικά η αποφυγή πολιτικών αναμίξεων στην υπόθεση οι οποίες ως γνωστόν προωθούν ίδιους «ευσεβείς» πόθους και σκοπούς.


Φιλικά Πάντα. Παναγιώτης Ζουζούνης. Ολόκληρη η συνέντευξη της Πρυτάνεως κ. Βιτσιλάκη: ΕΔΩ

694 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων