Μόσχα: 13 άνθρωποι χάθηκαν στην κόλαση φωτιάς 

Τρόμος και πανικός στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας πυρκαγιάς το επιβατικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100, με 79 επιβαίνοντες.


“Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν – συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών και έξι άτομα τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται”, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου


Οι πιλότοι του Sukhoi Superjet 100, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.


“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.


Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.


“Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.


Πηγη : Newsit.gr

1 Προβολή0 Σχόλια