Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,4 μονάδων για τη ΝΔ 

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Έθνος», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 27,8% έναντι 24,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,9% ενώ ακολουθούν το Κίνημα αλλαγής με 6,3% και το ΚΚΕ με 5,3%. Τα ποσοστά δείχνουν ότι θα δοθεί μεγάλη «μάχη» μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ αλλά και της Χρυσής Αυγής για την τρίτη θέση.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε το διήμερο 21-22 Μαΐου, αποτυπώνει μια ανοδική τάση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία όσο πλησιάζουν οι κάλπες.

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα διενέργειας της δημοσκόπηση η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔκαταγραφόταν στις 4 μονάδες ενώ τη δεύτερη ημέρα, η «ψαλίδα» έκλεισε στο μέσο όρο και προσαρμόστηκε στις 3,4 μονάδες.

Τα μικρότερα κόμματα

Η έρευνα της Κάπα Research αναδεικνύει και ενίσχυση του δικομματισμού, με τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 55,2% -το οποίο και θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για ευρωεκλογές. Μάλιστα, ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και το 60%.

Όπως προκύπτει, επίσης, το 11,1% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά στα μικρότερα κόμματα, η δημοσκόπηση δείχνει πως πιθανότητα να διεκδικήσουν έδρα ή έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν η Ελληνική Λύση με 2,9%, το Ποτάμι με 2,4%, το ΜέΡΑ 25 με 1,9% και ενδεχομένως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%.

Στα σηµαντικά ευρήµατα εντοπίζεται και η απάντηση των συµµετεχόντων (1.004 πολίτες) στο ερώτηµα «ποιος είναι ο αρχηγός που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές;».

Το 34% δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όµως -πολύ κοντά- ένα άλλο 30% δηλώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Συγχρόνως, το 19% απαντά «κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό», το 15% «κανέναν» και το 2% δεν απαντά.

Τι θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών

Όσον αφορά στα θέματα τα οποία θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών, πρώτος παράγοντας αναδεικνύεται η οικονομία με 52% ενώ ακολουθεί «η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη» με 40%.

Τρίτος κατά σειρά παράγων επηρεασµού της ψήφου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρείται το Μεταναστευτικό (35%), µε την «ιδεολογία» των ψηφοφόρων να καταλαµβάνει το ίδιο ποσοστό (35%). Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών συγκεντρώνει 29%.


Πηγη: cnn.gr

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων