Νέοι Δημοτικοί Συνδυασμοί Εν Όψει;Μπορεί όλα τριγύρω μας να δείχνουν ολοένα και πιο φθινοπωρινά, παρόλ' αυτά το Κωακό πολιτικό σκηνικό κινείται σε... θερμοκρασίες Ιουλίου με έναν γεωμετρικά κλιμακούμενο Πολιτικό Καύσωνα να κάνει την εμφάνισή του.


Το θερμόμετρο στα... κόκκινα !

Το τοπικό πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα. Αφενός μεν οι συχνά οξύτατες πολιτικές -και μη- αντιπαραθέσεις μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Δυνάμεως Αλλαγής, αφετέρου δε ο αμείλικτος ιδεολογικοπολιτικός -και μη- πόλεμος χαρακωμάτων μεταξύ Οράματος & Δράσεως και Δημοτικής Αρχής.


Συνυπολογίζοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών καθώς και την εκ του αποτελέσματος διαφορά ποσόστωσης μεταξύ κυβερνώσας και αντιπολιτευομένων παρατάξεων, θα περίμενε κανείς η έχουσα ξεκάθαρη, σαφέστατη, προφανή και νωπότατη λαϊκή εντολή Δημοτική Αρχή να απολαμβάνει ευρείας συναίνεσης, καθολικής αποδοχής και ικανής ελευθερίας κίνησης ως προς την υλοποίηση του προγράμματός της.


Διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάμηλο.


Παρόλ' αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που η Δημοτική Αρχή βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής εξ' αμφοτέρων των αντιπολιτευομένων παρατάξεων, ευρισκόμενη ουσιαστικά στην ακατάπαυστη περιδίνηση ενός επερχόμενου πολιτικού τροπικού κυκλώνα, αφενός μεν για ηθικά ζητήματα και εξαγγελίες έργων (Δύναμη Αλλαγής), αφετέρου δε για διαδικαστικά λειτουργικά θέματα (Όραμα & Δράση).


Το σημαντικό όμως δεν είναι οι πολιτικές και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων παρατάξεων. Αν θέλετε έτσι είναι και το πολιτικό παιχνίδι ως ένα σημείο. Λέγε λέγε κάτι μένει ο ένας, διυλίζοντας τον κώνωπα δημιουργεί τριβή ο άλλος και στο τέλος της ημέρας μένει μια Δημοτική Αρχή εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής τε και οικονομικής αλλά και τουριστικής συγκυρίας, να προσπαθεί αφενός μεν να καταπιεί την πολιτική κάμηλο της οξύτητας, αφετέρου δε να εμφανιστεί (;;;) ενωμένη και συμπαγής προς χάριν προασπίσεως της πολιτικής αλλά και της εκλογικής της βιωσιμότητος.


Ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ των εμπλεκομένων.


Η συνεχής αποδόμηση της Δημοτικής Αρχής δείχνει μερικώς να επιτυγχάνεται, δεδομένου οτι ήδη έχουν αρχίσει να διασπείρονται φήμες περί διάδοχης κατάστασης μετά το πέρας της θητείας της. Εκτός της γνωστής ανωνύμως κρυψίνοης -υποτίθεται- διαδικτυακής πολιτικής κίνησης, η οποία προσφάτως ετέθη σε ενέργεια δρούσα ακτιβιστικά προς το παρόν, αρχίζει και αναμασάται και η πολιτική πεποίθηση οτι κάτι "δυνατό" ζυμώνεται, προετοιμάζεται κι έρχεται τα επόμενα χρόνια με απώτερο σκοπό να πρωταγωνιστήσει στο Κωακό πολιτικό σκηνικό.


Οικογενειακή πολιτική σπορά VS Ανώνυμης διαδικτυακής omerta, σημειώσατε Χ !


Φήμες κάνουν λόγο για μια εν υπνώσει κίνηση γνωστών γόνων βαρέων πολιτικών ονομάτων του Νησιού η οποία υπογείως λειτουργεί στα "κόκκινα", ωστόσο είναι τόσο επιμελώς κεκαλυμμένη, που θα έλεγε κανείς οτι στο εύφορο Κωακό πολιτικό υπέδαφος καλλιεργεί το "άχαστο" τρικ του εκλογικού αιφνιδιασμού με απώτερο σκοπό τα αποκαλυπτήρια να γίνουν όταν ευωδοθούν και ωριμάσουν οι εκλογικές και όχι οι πολιτικές συνθήκες.


Έξοδος απ' την τουριστική κρίση με... Άρωμα Γυναίκας !


Από την άλλη είχαμε προσφάτως την -κατ εμέ- "έμμεση παραδοχή" της απολαμβάνουσας καθολικού σεβασμού και εκτιμήσεως Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κας Κωνσταντίνας Σβύνου (συνέντευξή στον Έκφραση97 στις 24/9), οτι σαφώς και την απασχολεί μια ενδεχόμενη συμμετοχή της ως επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού. Για να μην προτρέχω, εάν δεν πρόκειται για έμμεση παραδοχή, τουλάχιστον πρόκειται για αμεσότατη μη άρνηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Πολιτική αρένα με κανόνες... Ζούγκλας !


Συναθροίζοντας λοιπόν όλες τις πολιτικές παραμέτρους, έχει κανείς την αίσθηση πως η πολιτική αρένα του Νησιού παραπέμπει περισσότερο σε αφρικανική σαβάνα και μάλιστα σε περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας. Μια κατάσταση στην οποία επικρατεί ο δυνατότερος. Λαμπερά φονικά μάτια φωσφορίζουν τις νύχτες πίσω από τους θάμνους της Δημοτικής... Κένυας "σκανάροντας" κυριολεκτικά ότι κινείται. Κι αρκεί μια σταγόνα αίμα για να διακοπεί η παρατεταμένη σιγή από κυνόδοντες και φονικά ρύγχη !


Ο πρώτος που θα "ματώσει", θα πέσει ως βορά στα αιχμηρά πολιτικά σαγόνια των ακροβολισμένων αιλουροειδών των οποίων δεν είναι ο βρυχηθμός τους που τρομοκρατεί, αλλά η... σιωπή τους !!!


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

85 Προβολές0 Σχόλια