Νέο Δικαστικό Μέγαρο προ των πυλών.


Ως κερασάκι στην τούρτα ήρθε δια στόματος βουλευτού Ιωάννη Παππά κατά την χθεσινή του παρουσία στον ΕΚΦΡΑΣΗ97, η είδηση δημιουργίας νέου Δικαστικού Μεγάρου στην περιοχή της σημερινής Ψαραγοράς, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Προέκτασης Αργυροκάστρου.

'Eνα θέμα το οποίο είχε τεθεί από εμάς ως ερώτηση στον Δήμαρχο Κω κ. Νικηταρά κατά την συνέντευξη τύπου του, βέβαια χωρίς ωστόσο να απαντηθεί στην ουσία του με την έννοια της ανακοίνωσης του χρόνου, του τόπου και του τρόπου υλοποίησης και του εν λόγω εγχειρήματος.

Ευκαιρία εκμετάλλευσης των παλαιών κτηρίων. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανές οτι το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Διοικητηρίου ικανού να στεγάσει Δήμο, Επαρχείο, Δικαστήρια, Αστυνομία, θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδεσμευτούν τα παλαιά ιταλικά κτήρια που χρησιμοποιούνται σήμερα, να εξωραϊστούν και να χρησιμοποιηθούν ως πολυχώροι πολιτισμού και μουσειακών υποδομών, απογειώνοντας το πολιτιστικό ενδιαφέρον των Ακτών Κουντουριώτη και Μιαούλη, αλλά φέρνοντας και επιπλέον έσοδα στα ταμεία το Δήμου.


Προοπτική ανάπλασης και εκμετάλλευσης.


Φανταστείτε το σημερινό Επαρχείο, με όλη του την μεγαλοπρέπεια, που στέκει εκεί αγέρωχο στην Ακτή Μιαούλη και δεσπόζει στον χώρο, αντί να είναι χώρος στέγασης Δημοσίων Υπηρεσιών, να μετατραπεί στην πολιτιστική – μουσειακή κορωνίδα της Πόλεως της Κω.


Φανταστείτε εκεί να είναι η αφετηρία των επισκεπτών για το πολυσυζητημένο μεγάλο ταξίδι προς τα Θερμά, με ψηφιακές απεικονίσεις – περιηγήσεις του Νησιού μας και των όσω αυτό έχει να προσφέρει στον εκάστοτε επισκέπτη.


Όλα περνούν μέσα απ' τον DMO.


Αποτελεί μονόδρομο λοιπόν η αναζήτηση της παραμικρής ευκαιρίας που μας αναλογεί ως τουριστικός προορισμός, να εκμεταλλευτούμε και να αναδείξουμε οτιδήποτε μπορεί να παράξει υπεραξία, είτε στον τουριστικό, είτε στον οικονομικό, είτε στον πολιτιστικό τομέα.


Αποτελεί μονόδρομο η μέσω της Αναπτυξιακής Α.Ε. δημιουργία του πολυπόθητου Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (DMO), ο οποίος και θα υλοποιήσει το πολυπόθητο “branding boost” που έχει ανάγκη το νησί μας.


Φιλικά Πάντα. Παναγιώτης Ζουζούνης. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΠΑ:


1.140 Προβολές0 Σχόλια