Νέο Νοσοκομείο Κω χωρίς κόμπλεξ και "κολλημένους" !!!Τέσσερις περιοχές πανελλαδικά διεκδικούν ένα νέο Νοσοκομείο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο σημείο αυτό έρχεται η ισχυρή πολιτική βούληση του Υπουργείου Υγείας που θα πρέπει να δεχθεί και την ανάλογη πίεση, ώστε να πειστεί ότι μία απ’ τις περιοχές άμεσης προτεραιότητας, είναι το νησί της Κω και ως πληθυσμιακό μέγεθος και ως 3ος τουριστικός προορισμός της Χώρας αλλά και ως μοχλός προσφοράς στο ΑΕΠ σε ετήσια βάση.


Οδηγός μας η Λευκάδα


Δια στόματος Δημάρχου ακούστηκε ότι «οδηγοί» μας στο εγχείρημα αυτό μπορούν, να αποτελέσουν οι έτοιμες μελέτες απ’ το 120 κλινών Νοσοκομείο Λευκάδος, στις οποίες δεν μένει παρά να αποκτήσουμε πρόσβαση από τον Οργανισμό Κτηριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ Α.Ε.).


Με ένα σχέδιο επικαιροποίησης το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε απ’ την ΚΤΥΠ, είτε κατευθείαν απ’ τον Δήμο Κω, μια υπάρχουσα μελέτη δύναται να τροποποιηθεί και να «κουμπώσει» γεωγραφικά, τοπογραφικά και κτηριακά στην περιοχή του Λινοπότη. Εάν ακολουθηθεί ο δρόμος της προκήρυξης νέας εξ’ αρχής μελέτης, χάνουμε πολύτιμο χρόνο έναντι των άλλων συδιεκδικητριών περιοχών.


Τέρμα η φοβικότητα και το "κόμπλεξ".


Τις τελευταίες ημέρες ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να μιλούν ανοικτά για την προοπτική της δημιουργίας νέου νοσοκομείου μέσω ΣΔΙΤ. Οι συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν, ειδικότερα όταν μιλάμε για τέτοια έργα πνοής.


Δεν θα πρέπει να παραμένουμε ιδεολογικά και πολιτικά περιχαρακωμένοι, περιμένοντας εσαεί πότε θα δεήσει το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ν’ ασχοληθεί μαζί μας. Η Κως πρέπει να διεκδικήσει Νέο Νοσοκομείο με κάθε τρόπο, ακόμα και μέσω της σύμπραξης δημόσιας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, έχοντας εξασφαλίσει φυσικά την δημόσια δωρεάν παροχή του αγαθού της υγείας για τους κατοίκους του νησιού.


Ο ρόλος της Αναπτυξιακής Α.Ε στο όλο εγχείρημα είναι κομβικός. Γι’ αυτό και οι εξελίξεις πρέπει ν’ αρχίσουν να τρέχουν άμεσα. Άμεσα θα πρέπει να κατατεθεί τεκμηριωμένο αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης, άμεσα να δρομολογηθεί η επικαιροποίηση της υπαρχούσης μελέτης Νοσοκομείου Λευκάδος από την ΚΤΥΠ ΑΕ και άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης επενδυτή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).


Ενισχυτική αναδιαμόρφωση παλαιού και οργάνωση νέου Νοσοκομείου.


Το δεύτερο κομμάτι που αφορά την υπόθεση «Νέο Νοσοκομείο Κω» είναι αυτό για το οποίο «κραυγάζουν» άπαντες οι ιατροί οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το εν λόγω θέμα. Αυτό δεν είναι άλλο απ’ την επιβεβλημένη αλλαγή και αναδιαμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Νέα δομή, νέες θέσεις, νέο οργανόγραμμα.


Μόνον έτσι ΚΑΙ θα διεκδικήσουμε επαρκή και ποιοτική στελέχωση από άποψη ιατρικού κι επιστημονικού προσωπικού ΚΑΙ κάλυψη των ντόπιων υγειονομικών αναγκών αλλά ΚΑΙ διασφάλιση υγειονομικής προσαρμοστικότητας σε έκτακτες κρίσεις όπως η διανυόμενη συγκυρία της πανδημίας.


Το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα του κ. Νικηταρά.


Αυτό που «πονοκεφαλιάζει» βεβαίως την Δημοτική Αρχή, δεν είναι τόσο η πολυπλοκότητα της διαδικασίας, όσο το καταφανές γεγονός του «αυτοεγκλωβισμού» της μέσα σε ιδεολογικά, χρωματικά και πολιτικά δίπολα.


Δεν είναι δυνατόν στελέχη της Ισχυρής Κω να διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα για ότι αφορά αφενός μεν την συμμετοχή ιδιωτών στο όλο εγχείρημα, αφετέρου δε την συνεργασία με μια Κυβέρνηση και τους εκπροσώπους αυτής κάτι το οποίο αντιβαίνει στις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. Θυμίζω ότι εκλέχθηκαν για να προασπίζουν τα συμφέροντα του νησιού και όχι να ασκούν αντιπολίτευση στην εκάστοτε Κυβέρνηση.


Το θλιβερό «αυτογκόλ».


Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έχει ανάγκη, αλλά δεν της αξίζουν κιόλας τέτοια θεαματικά «αυτογκόλ». Δεν μπορεί από την μία ο Δήμαρχος μέσω των Κοινωνικών του Δικτύων να ευχαριστεί δημόσια τον θετικά διακείμενο ως προς τη δημιουργία νέου νοσοκομείου Πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα άνθρωποι της Παράταξής του με πεζοδρομιακές εκφράσεις τελευταίας υποστάθμης να τον καθυβρίζουν χυδαία ασκώντας κομματική αντιπολίτευση και υπονομεύοντας τον υπέρ πάντων αγώνα που κατατίθεται απ’ όλους.


Το κρίσιμο δίλημμα του κ. Νικηταρά.


Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επιλέξει. Η τον ξεκάθαρο δρόμο δημιουργίας προοπτικών με κάθε τρόπο, μέσω ρηξικέλευθων αναπτυξιακών έργων πνοής και ουσίας, κάτι που προαπαιτεί ριζοσπαστισμό και μη εξαρτώμενο ιδεολογικοπολιτικό όραμα ή να μένει δέσμια των ίδιων της των παθών, των συμπλεγμάτων και των έξεων παρασυρόμενη στο κενό από μικροκομματικά βαρίδια που καθημερινό τους μέλημα και μόνη έννοια είναι η με κάθε τρόπο, Αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.


Αυτή η Κυβέρνηση υπάρχει σήμερα, από αυτή την Κυβέρνηση εξαρτώμεθα σαν τόπος αυτή τη στιγμή, αυτή την Κυβέρνηση πρέπει να πιέσουμε διεκδικώντας αυτό που ιστορικά και δικαιωματικά μας αξίζει και όλοι πρέπει να συστρατευτούμε στον κοινό αυτόν σκοπό.


Αντιπολίτευση με τα χρήματα του Κώου.


Εάν κάποιοι για προσωπικούς ή ιδεολογικούς λόγους αδυνατούν να συμπορευτούν, στην παγκωακή προσπάθεια καλλιέργειας σχέσεων με την Κεντρική Εξουσία προς τον ευγενή και ιερό αυτό σκοπό, ας αφήσουν τις έμμισθες θέσεις που κατέχουν απορροφώντας πόρους απ’ τους πολίτες της Κω και επανερχόμενοι στις ιδιωτικές τους δραστηριότητες ας κατέβουν υποψήφιοι με το Κόμμα που τους εκφράζει. Αρκετά !

Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.

943 Προβολές0 Σχόλια