Νίκος Π. Ιερομνήμων: Το κυνήγι της ουτοπίας !Διαβάζουμε στις 6 Δεκεμβρίου 2021 το παρακάτω δημοσίευμα:

Διεκόπη λόγω βροχής το παιχνίδι των νεανίδων ανάμεσα στον Ηρακλή 2000 και τον Ιπποκράτη Κω, το οποίο είχε ξεκινήσει κανονικά στις 16:00 στο ανοιχτό γήπεδο της Καρδάμαινας. Από τη στιγμή που άρχισε να βρέχει οι διαιτητές, Γιώργος Αντωνίου και Διονυσία Πλατέλλα, διέκοψαν την αναμέτρηση και έκλεισαν το φύλλο αγώνα.


Το παιχνίδι διεκόπη 6.08′ πριν το τέλος του α’ δεκαλέπτου με το σκορ 2-3 υπέρ του Ιπποκράτη, όταν και έπιασε δυνατή βροχή. Επίσης, όπως είναι εύλογο, αναβλήθηκε το παιχνίδι των δύο ομάδων για τις παγκορασίδες, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 18:00 στο ανοιχτό γήπεδο «Ι. Ζαράφτης» και θα επαναοριστεί από την Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου. (Πηγή: ηλεκτρονική εφημερίδα 12 sports)

*Φωτογραφία από την ώρα της διακοπής του αγώνα στο ανοιχτό γήπεδο της Καρδάμαινας στην Κω Σε λίγη ώρα ακολουθεί ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την ανωτέρω δημοσίευση: « Κι έτσι συνεχίζουμε… ώρες, μήνες, χρόνια σκληρής δουλειάς από τα παιδιά και τους προπονητές της Ακαδημίας μας. Για μια ακόμη φορά τα παιχνίδια μας αναβάλλονται. Το χωριό μας, η Καρδάμαινα, χρειάζεται απεγνωσμένα ένα κλειστό γυμναστήριο, αλλιώς όλη σκληρή δουλειά χρόνο με το χρόνο πάει τελικά χαμένη. Αυτή η Ακαδημία του ΗΡΑΚΛΗ 2000 πέτυχε κατακτήσεις πρωταθλημάτων, φαντάζεστε τι θα μπορούσαν να πετύχουν με ένα κλειστό γυμναστήριο»;


Την ανάρτηση έγραψε μητέρα αθλήτριας του ΗΡΑΚΛΗ 2000 σε ομαδικό φόρουμ, στο οποίο αμέσως συμμετείχαν αρκετοί γονείς και φίλοι του αθλήματος. Κοινός παρανομαστής: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Πολλές προεκλογικές υποσχέσεις τις παραμονές εκλογών για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, αλλά μόλις περάσουν οι εκλογές δεν γίνεται τίποτα.


Κάποιοι θα ειρωνευτούν αυτά που γράφονται στο παρόν σημείωμα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η νεολαία χρειάζεται σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αυτές που απολαμβάνουν τα παιδιά των πόλεων. Είναι ντροπή να ταλαιπωρούνται 150 παιδιά και οι γονείς τους κάτω από συνθήκες βροχής, δυνατού βοριά και υγρασίας του χειμώνα για να αθληθούν στο άθλημα που αγαπούν. Οι δε γονείς να κάθονται εκτεθειμένοι στο κρύο ή τη βροχή και να παρακολουθούν την προπόνηση ή τον αγώνα. Αυτές οι εικόνες δεν μας τιμούν και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εν έτει 2021.


Δίνουμε αγώνα εδώ και 20 χρόνια για την κατασκευή κλειστού γηπέδου πολλαπλών χρήσεων. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να πείσουμε καμιά Δημοτική Αρχή, για το δίκαιο μας αίτημα. Μιλάμε «εις ώτα μη ακουόντων». Το θέμα έχει κουράσει και κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά. Σε λίγο καιρό θα βγει στην επιφάνεια και πάλι, λόγω προεκλογικής περιόδου για λίγους μήνες, αλλά μέχρι εκεί.


Έχει καταντήσει πια ουτοπικό να το διεκδικούμε χωρίς αποτέλεσμα. Όμως, πρέπει να το διεκδικήσουμε πιο δυναμικά, με μαζική και συντονισμένη συμμετοχή: Τοπική Κοινότητα, Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ 2000, γονείς αθλητών και φίλοι του αθλητισμού. Είναι ευκαιρία να θυμίσουμε σε κάποιους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας, ότι η Καρδάμαινα δίνει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κράτος και έχει την απαίτηση να έχει ανταποδοτικότητα.


Σε όποιον θεωρεί ότι ένα τέτοιο έργο έχει μεγάλο κόστος, του απαντάμε ότι με 200.000 ευρώ φτιάχνεται ένα πολύ καλό και λειτουργικό κλειστό γυμναστήριο-προπονητήριο πολλαπλών χρήσεων για τη νεολαία και όχι μόνο. Ο χώρος για την κατασκευή του υπάρχει, τα χρήματα υπάρχουν (Περιφέρεια), τι χρειάζεται; ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ. Ας δώσουμε προοπτική και ασφαλείς χώρους άθλησης στα παιδιά του τόπου μας, τι είναι, επιτέλους, αυτό που εμποδίζει να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Όπως φτιάχτηκε το παλιό γήπεδο του Ανταγόρα, το ίδιο πρέπει να γίνει και με το γήπεδο του ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 2000.


Το κυνήγι της ουτοπίας δεν θα σταματήσει, γιατί αλίμονο αν πάψει κανείς να ονειρεύεται και να επιζητά το καλύτερο. Γι’ αυτό για άλλη μια φορά, εκφράζοντας τη θέληση και την επιθυμία πολλών συγχωριανών, επαναφέρω δημόσια προς κάθε κατεύθυνση το δίκιο αίτημα μας για κατασκευή κλειστού γηπέδου στην Καρδάμαινα. Είναι πολύ εύκολο να γίνει και κανείς δεν μπορεί να μας πείσει για το αντίθετο.


ΝΙΚΟΣ Π. ΙΕΡΟΜΝΗΜΩΝ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

566 Προβολές0 Σχόλια