Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Εκσυγχρονισμός με "μετάφραση" διαταγμάτων της Χούντας; 

Γιατί η κυβέρνηση διστάζει εδώ και μήνες να φέρει προς ψήφιση το νομοθέτημα που θεσπίζει κανόνες για το πως θα γίνονται οι διαδηλώσεις. Οι διατάξεις του νόμου και πόσο μοιάζουν με το αντίστοιχο Νομοθετικό Διάταγμα της 7ετίας.


Τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμογή του «Μεγάλου Περίπατου» στο κέντρο της Αθήνας, οδήγησαν κάποια Μέσα Ενημέρωσης να επαναφέρουν τις προηγούμενες ημέρες στο προσκήνιο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. Ένα «αιχμηρό» νομοθέτημα το οποίο εδώ και μήνες η κυβέρνηση διστάζει να φέρει στην Βουλή. Κι έχει τους λόγους της γι αυτό…

Τι λέει το νομοσχέδιο Τ

α βασικά σημεία του νομοσχεδίου, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνίστανται στα εξής: Την δημιουργία ενός νέου νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο που θα γίνονται οι διαδηλώσεις στην βάση όσων ισχύουν σε κάποια ευρωπαϊκά κράτη, κυρίως στην κεντρική Ευρώπη, με υψηλούς δείκτες κοινωνικής πειθάρχησης. Την επέκταση των αστικών κυρώσεων στους οργανωτές μιας διαδήλωσης εφόσον σε αυτήν διαπιστωθούν φθορές δημόσιας η ιδιωτικής περιουσίας. Την εποπτεία των διαδηλώσεων από εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Τέλος την θέσπιση ως «ιδιώνυμου» του αδικήματος για συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευθεί από τις αρχές.


Πηγή: https://www.news247.gr/

4 Προβολές0 Σχόλια