Νομοσχέδιο Παιδείας: Κορυφώνεται σήμερα η αντιπαράθεση - "Mοιραίο" πρόσωπο η Νίκη Κεραμέως 

Αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Τσίπρα στην Βουλή. Τα πυρά τους στο νομοσχέδιο θα στρέψουν η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στην Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία


Κορυφώνεται σήμερα, με την κόντρα που αναμένεται στην Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, η αντιπαράθεση για το νομοσχέδιο της Παιδείας. Στην συζήτηση θα πάρουν τον λόγο και η Φώφη Γεννηματά και ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο νομοθέτημα, ενώ συνολικά τα «πυρά» στρέφονται στην Νίκη Κεραμέως Η υπουργός Παιδείας έχει αναδειχθεί στο «μοιραίο πρόσωπο» αυτής της υπόθεσης μια και πιστώνεται την πολιτική και κοινωνική απομόνωση της κυβέρνησης. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που ο πρωθυπουργός κατέληξε στην απόφαση να «κατέβει στο γήπεδο» της πολιτικής – κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης στο νομοσχέδιο της παιδείας. Φυσικά σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ασκήσει έντονη αντιπολίτευση, γεγονός που πιστοποιείται από το ότι ο Αλέξης Τσίπρας επίσης θα μιλήσει στην Βουλή.  Επιπρόσθετα το θέμα  της «αριστείας» ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία της αντιπολίτευσης που άσκησε η Νέα Δημοκρατία τα προηγούμενα χρόνια, κι έτσι σήμερα ο πρωθυπουργός εκτιμά πως οφείλει να υπερασπιστεί τον πρόσφατο αντιπολιτευτικό του λόγο.

Όπως προαναφέρθηκε όμως τα βασικό κίνητρο του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η  εικόνα που οικοδομείται για την κυβέρνηση αφού βάλλεται από παντού. Αφορμή αποτελεί το ίδιο το νομοθέτημα, αλλά και η αδυναμία της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως να απαντήσει στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης. Να εξισορροπήσει έστω , αν όχι να ανατρέψει, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Αντιθέτως πληθαίνουν οι πληροφορίες για αποστάσεις που τηρούνται για το νομοσχέδιο ακόμη και από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αν και η έλευση του πρωθυπουργού στην συζήτηση, θα επιλύσει και αυτό το ζήτημα που φέρεται να έχει προκύψει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.


Πηγή: https://www.news247.gr/

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων