Ντροπή ! Ασφαλέστερα τα Χανιά, απ' το Καστελλόριζο;;;Μείζον θέμα συζήτησης από προχθές το βράδυ, η επίσκεψη στη Χώρα μας του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. κ. Μαϊκ Πομπέο. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να περιποιηθεί προσωπικά τον επικεφαλής του State Department, υποδέχθηκε και φιλοξένησε το ζεύγος Πομπέο στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά.


Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν στην γύρω της οικίας περιοχή. Μηδενική κυκλοφορία, συνεχείς οι έλεγχοι στα διερχόμενα οχήματα και στους οδηγούς αυτών, μάλιστα όπως μάθαμε και απ' το Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προς αποτροπή οιοδήποτε κινδύνου, έγιναν έλεγχοι ακόμα και σε σχολικά οχήματα και ολόκληρη η περιοχή κι ο περιβάλλων χώρος της Έπαυλης Μητσοτάκη, θύμιζε κυριολεκτικά "αστακό" από την ένταση των μέτρων ασφαλείας.


Ούτε πουλί δεν πετάει πάνω απ' τον Πύργο των... Φαντασμάτων.


Το "ωραίο" όμως το φύλαγαν για το τέλος οι εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο τέλος του Δελτίου Τύπου: "Η περιοχή γύρω από την Έπαυλη διασφαλίστηκε και από αέρος καθιστώντας αδύνατη την υπερπτήση οποιασδήποτε μορφής πτητικού μέσου ή drone". Φαίνεται τελικά πως τα Χανιά είναι καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή από το Καστελλόριζο.


Ο... πύργος των πολιτικών "φαντασμάτων" στα Χανιά, λουσμένος απ' άκρη σ' άκρη από την μεθυστική ευωδία απ' τα παγκοσμίου φήμης μητσοτακικά ντολμαδάκια, φαντάζει AREA51 μπροστά στο Ανατολικό Αιγαίο που ως παιδική χαρά προσφέρεται στους εξ' ανατολών γείτονες για... παιχνίδι πάσης λογής.

Η Έπαυλη Μητσοτάκη εν έτη 1991 όταν το πρωθυπουργικό ζεύγος Κωνσταντίνος και Μαρίκα Μητσοτάκη φιλοξένησε τον ΤΌΤΕ Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζωρτζ Μπους και την σύζυγό του Μπάρμπαρα. Στην εικόνα διακρίνονται και τα θρυλικά ντολμαδάκια της Μαρίκας με τα οποία κατά τον αστικό θρύλο, ξετρελάθηκε ο Πλανητάρχης.
Στο Καστελλόριζο; Σσσς... Ησυχία ! Κοιμούνται τα παιδιά...


Στο Καστελλόριζο πάντως, ησυχία. Νεκρική σιγή. Όλα κυλούν ομαλά στην "καρδιά" του ελληνοτουρκικού ζητήματος στην νοτιοανατολική Μεσόγειο με τα τουρκικά drones όχι μόνον να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, αλλά αναπαραγάγοντας τουρκικά στρατιωτικά εμβατήρια να εκτοξεύουν κόκκινη μπογιά στις Ελληνικές Σημαίες προσβάλλοντας βάναυσα τα Εθνικά μας Σύμβολα.


Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν είναι λοιπόν τόσο η διαχρονικά παθητική μας στάση στις τουρκικές προκλήσεις, αλλά το κατά πόσο υπάρχει η πολιτική βούληση ούτως ώστε να υπερασπιστούμε ως υποχρεούμεθα τα Εθνικά μας κεκτημένα κατά τη διάρκεια μιας παραβίασης.


Πολιτική ανικανότητα ή συνειδητή επιλογή;


Μάλλον ο αμερικανός ΥΠ.ΕΞ. και η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι σημαντικότερο γεγονός ούτως ώστε να διασφαλιστεί, έναντι της αδιαπραγμάτευτης εθνικής και εδαφικής μας κυριαρχίας στο Καστελλόριζο και στο Ανατολικό Αιγαίο.


Φαίνεται πως η μόνη περίπτωση να διαφυλαχθούν οι μικρονησίδες και η ευαίσθητη περιοχή του Καστελλορίζου, είναι να πραγματοποιούνται εκεί οι "υψηλές" συναντήσεις του Πρωθυπουργού μας. Μόνον έτσι θα γλυτώσουμε απ' τα drones.


Και εντάξει... Είτε έτσι είτε αλλιώς, απ' τα drones, κάπως θα γλυτώσουμε. Απ' την πολιτική ελαφρότητα, την εθνική χλιαρότητα και τις ελλειποβαρείς ως προς τα Εθνικά Ζητήματα Κυβερνητικές τακτικές, πως γλυτώνει κανείς;


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.


21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων