Οι Ευχές του Θοδωρή !


Παρατηρώντας, σχεδόν 4 γενιές, τους ανθρώπους έχω την εντύπωση ότι κάθε νέα γενιά είναι πιο όμορφη ,πιο υγιής και μακροβια και πιο έξυπνη από την προηγούμενη της. Το πιο σημαντικό, από τα λίγα μειονεκτήματα της, είναι η ΜΟΝΑΞΙΑ.


Αναρωτιέμαι αν αυτό το αποτέλεσμα ήλθε τυχαία, όπως πολλά αλλά στην ζωή μας, ή σχεδιάστηκε από κάποιους ; Η ΜΟΝΑΞΙΑ είναι γνωστό ότι μειώνει αν δεν εκμηδενίζει το αίσθημα της ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Από την άλλη κάνει τους ανθρώπους πιο ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ, πιο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ και επομένως πιο ΕΥΚΟΛΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥΣ.


Οι ηγέτες μας είναι φυσικό να προτιμούν τους δεύτερους από τους ευτυχισμένους ανθρώπους. Επομένως , στον βαθμό που το μπορούν, το επηρεάζουν . Έχουν παρά πολλά εργαλεία για να το πετυχαίνουν αυτό . Το ίδιο το υποχρεωτικό Σχολείο στοχεύει να κάμει ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ αντί για ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ανθρώπους .


Τελευταία έμαθα ότι κατάργησαν και το μάθημα της ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ. Με πολλούς τρόπους προπαγανδίζουν την ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ και συκοφαντούν την ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ. «Να κοιτάς τη δουλειά σου , οι Σύλλογοι, οι Συνεταιρισμοί, τα Σωμάτια , τα Κόμματα είναι κακά πράγματα και να τα αποφεύγεις , εκτός κι αν είσαι αρκετά πονηρός να τα εκμεταλλευθείς για την πάρτη σου!!!!

Αυτή την περίοδο το σκορ είναι ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ 10-2, όμως αισιοδοξώ ακριβώς επειδή οι άνθρωποι είναι συμφεροντολόγοι και γίνονται όλο και πιο έξυπνοι , ότι «σε τρία τέρμινα» θα συνειδητοποιήσουν ότι τους συμφέρει να απλώνουν την ΕΥΤΥΧΙΑ τους στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ αντί να την συρρικνώνουν στο μικρόψυχο εαυτούλη τους γιατί η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΤΥΧΙΑ που ζούμε αρκετοί άνθρωποι σήμερα φοβάμαι ότι είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ. Εύχομαι στο τέλος του 22 τα τρία τέρμινα να έχουν γίνει δυο !!

ΘΟΔΩΡΗΣ

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων