Πανελλαδικές 2020: Αντίστροφη μέτρηση για τις βαθμολογίες 

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των φετινώνΠανελλαδικών Εξετάσεωνάρχισε καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας οι υποψήφιοι των Γενικών και των Επαγγελματικών λυκείων θα μπορούν να μάθουν τους βαθμούς τους στα σχολεία τους αύριο Παρασκευή.


Οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν τη βαθμολογία τους στηνειδική ιστοσελίδαπου έχει δημιουργηθεί. Μέχρι την Παρασκευή 17 Ιουλίου οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουντο μηχανογραφικό δελτίοτους (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») στην σχετικήηλεκτρονική διεύθυνση.Όπως λένε βαθμολογητές κύριο χαρακτηριστικό των περισσοτέρων μαθημάτων είναι η συσσώρευση γραπτών σε χαμηλές βαθμολοίες ενώ αντίθετα υπάρχουν αρκετά καλές βαθμολογίες υποψηφίων οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται για τις περιζήτητες σχολές.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων ασχολούνται χρόνια με την πορεία των βάσεωναναμένεται άνοδος στις περιζήτητες σχολές και αντίστοιχη πτώση στα τμήματα μεσαίας και χαμηλής ζήτησης. Σημαντική θα είναι η επίπτωση των βαθμολογιών τηςΝεοελληνικής γλώσσαςσε όλα τα πεδία εκτιμούν οι καθηγητές που λένε ότι το μάθημα αυτό θα παίξει τον ρόλο που έπαιζαν τα μαθήματα με συντελεστή βαρύτητας που καταργήθηκε για εφέτος προκειμένου να ξεχωρίσουν οι καλά διαβασμένοι.


Οι βάσεις ανά πεδίοΑπό τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει μία μικρή κάμψη στην πορεία τωνβάσεωντωνΑνθρωπιστικών Σπουδών, στο 1ο επιστημονικό πεδίο. Aπό την εικόνα από τα βαθμολογικά κέντρα αναμένεταιμικρή πτώση στις υψηλόβαθμες σχολές,όπως η Νομική και η Ψυχολογίακαιέντονη πτώση στις χαμηλόβαθμες σχολές. Στο2ο επιστημονικό πεδίοαναμένεται στασιμότητα στις περιζητήτες υψηλόβαθμες σχολές ενώ αναμένεται πτώση στις σχολές από 15,5 και κάτω.


Σε ότι αφορά στιςυψηλόβαθμες σχολές του 3ου πεδίουμέχρι στιγμής εκτιμάται ότι θα υπάρχει στασιμότητα στην πορεία των βάσεων. Με τη βάση την εικόνα των γραπτών εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχει πτωτική τάση και στις Ιατρικές σχολές ενώ για τις σχολές από 16 και κάτω προβλέπεται ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων.


Στιςοικονομικές σχολέςαναμένεται να έχουμε αυξομειώσεις. Σε κάθε περίπτωση θα καταγραφεί μία ανοδική τάση, λόγω της κατάργησης των συντελεστών βαρύτητας. Κάποιες σχολές αναμένεται να έχουν πορεία ωστόσο η ισοτίμηση με τις αντίστοιχες περσινές βάσεις αναμένεται σταθερή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.


Σχέδιο νόμου για την Ιδιωτική Εκπαίδευση


Σήμερα, εντωμεταξύ, θα δημοσιοποιήσει το υπουργείο Παιδείας με διαδικτυακή συνέντευξη το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση. Το Σχέδιο Νόμου θα  τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή. Στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν ενότητες που αφορούν στις πρόσθετες εκπαιδευτικές και άλλες δραστηριότητες, στον ορισμό διευθυντών - υποδιευθυντών, στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της μονάδας κ.α.


Πηγή: https://www.protothema.gr/

12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων