Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οικονομολόγοι και λογιστές 

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και οι σύλλογοι λογιστών με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεζυρόπουλο και στον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή. 

Το αίτημα για την παράταση συνυπογράφουν οι σύλλογοι λογιστών Ρόδου, Κω, Σύρου-Τήνου, Καλύμνου και Πάρου.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:  «Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και κύριε Διοικητά, Ως επιστημονικός φορέας που εκπροσωπούμε τους οικονομολόγους και τους λογιστές - φοροτεχνικούς, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία, μαζί με πέντε κατά τόπους Λογιστικούς Συλλόγους της Περιφέρειάς μας (Ρόδου, Κω, Σύρου-Τήνου, Καλύμνου, Πάρου), οι οποίοι συνυπογράφουν την παρούσα επιστολή, για να σας ζητήσουμε την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/09/2020.

Αξιότιμοι κύριοι, Την πιο πάνω πρότασή μας σας την υποβάλλουμε διότι, πέρα των καθιερωμένων υποχρεώσεων των γραφείων μας, καλούμαστε καθημερινά να δαπανάμε σημαντικό μέρος του παραγωγικού μας χρόνου για την ενημέρωσή μας και την προσαρμογή των πελατών μας στις νέες και τροποποιούμενες νομοθετικές διατάξεις λόγω κορωνοϊού (Εισπρακτέα Προκαταβολή, Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», Υπεύθυνες Δηλώσεις Αναστολής, Δηλώσεις “COVID-19”, Δανειοδοτήσεις μέσω Ε.Α.Τ. Δηλώσεις είσπραξης επιδομάτων και αποζημιώσεων εποχικών εργαζομένων, κ.λπ.). 


Επίσης, όπως καλά γνωρίζετε, η Περιφέρειά μας διαθέτει χιλιάδες επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και οι οποίες έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους ή θα επαναλειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες, γεγονός που απαιτεί τη δαπάνη σημαντικού χρόνου εργασίας από μέρους μας, χρόνος ο οποίος, σε σχέση με προηγούμενα έτη, έχει μετατεθεί εντός του ΙΟΥΛΙΟΥ και ο οποίος συμπίπτει με την περίοδο της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Λόγω όλων των προαναφερθέντων, καθίσταται κατά τη γνώμη μας αναγκαία και επιτακτική η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, έως τις 30/09/2020.

Καλόπιστα λοιπόν και στο πλαίσιο της αμοιβαίας κατανόησης, σας καλούμε να κάνετε έγκαιρα δεκτό το αίτημά μας για να μπορέσουμε με ομαλότητα να ανταποκριθούμε στον τεράστιο και συνεχώς αυξανόμενο όγκο των υποχρεώσεων μας.


Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων