Πορτοκαλί κι Άγιος ο Θεός !Κεραυνός εν αιθρία η κατάταξη της Κω στον “πορτοκαλί” χάρτη επιδημιολογικής εικόνας απ' την Ολλανδική Κυβέρνηση, εξέλιξη η οποία σκόρπισε προβληματισμό, αβεβαιότητα αλλά και έντονο κλίμα αμφισβήτησης αφενός μεν ως προς την υγειονομική θωράκιση, αφετέρου δε ως προς την τουριστική προβολή του νησιού, εκ μέρους της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και του Δήμου, που ίσως θα έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί αρκετά νωρίτερα ούτως ώστε να καλυφθεί και το ενδεχόμενο του να στράβωνε κάτι στην πορεία.

Σε μια τουριστική χρονιά που έτσι κι αλλιώς αναμενόταν να είναι προβληματική, σε μια τουριστική περίοδο που έτσι κι αλλιώς ερχόταν ως θλιβερή συνέχεια και ανιαρή επανάληψη της προηγούμενης καρατομημένης και παρηκμασμένης σεζόν, σε μια τουριστική σεζόν η οποία, ειδικά φέτος που υπάρχει και το λεγόμενο know how, θα έπρεπε να στηρίζεται σε στοχευμένες, ρεαλιστικές και γρήγορες κινήσεις, αναμένουμε ακόμα τα όσα προ διμήνου εξήγγηλε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού. Και ύστερα παραπονούμαστε για την αρνητική εξέλιξη. Περί Διαδικτυακής Προβολής και θαυματοποιού ΚΩΑΝ Α.Ε.

Δεν αρκεί η πολύ καλή προσπάθεια προβολής που γίνεται μέσω των Κοινωνικών Δικτύων. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την εμμονή της Δημοτικής Αρχής με τα Κοινωνικά Δίκτυα και μόνο. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο βεβαίως, όμως δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε πανάκεια. Όπως επίσης πανάκεια δεν είναι και η περιβόητη πια Αναπτυξιακή Εταιρία που όλο ακούμε αλλά όλο δεν βλέπουμε, η οποία δημιουργήθηκε όπως λένε, για να λύσει όλα τα προβλήματα κι αν κρίνω απ' το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ως επιχείρημα απ' τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να εξηγήσει το παράδοξο του Fermi ή τουλάχιστον να τετραγωνίσει τον κύκλο.


Ζητείται ελπίς !

Η Κως είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ανάγκη από στοχευμένες, ρεαλιστικές, άμεσες και αποτελεσματικές κινήσεις όσον αφορά την προβολή της. Η Κως θα έπρεπε απ' τον Φεβρουάριο ακόμα να συνομιλεί με τις Τουριστικές Αγορές της και να τις πείθει καθημερινά οτι διασφαλίζεται υγειονομικά ολοένα και περισσότερο. Αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει πράξη κατ' ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, εάν είχε ευωδοθεί η προ διμήνου εξαγγελία της Αντιδημάρχου Τουρισμού για την επικείμενη κατασκευή ειδικής ιστοσελίδας με φωτογραφικό υλικό και ενημερώσεις ως προς τους αριθμούς που περιγράφουν την υγειονομική μας εικόνα.


Τι πρέπει, τι δεν πρέπει !

Η Κως θα έπρεπε να επενδύει, όχι μόνο στα Κοινωνικά Δίκτυα που εξ' όσων συμπεραίνω έχουν καταστεί μοναδική οδός προβολής έργου, αλλά σε μεγάλες εταιρίες τουριστικού μάρκετινγκ ούτως ώστε σήμερα να μην υπήρχε ούτε ένας Ευρωπαίος πολίτης που να θεωρεί οτι δεν πληρούμε τις υγειονομικές συνθήκες για να μας επισκεφθεί. Η Κως θα έπρεπε αντί για τις 10 εντολές του Μωυσή για καλή συμπεριφορά να εκδίδει φυλλάδια υγειονομικής προστασίας και τήρησης των μέτρων με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της κρίσης του Covid19, ώστε ακόμα και οι πρώτοι επισκέπτες μας να διαδώσουν την είδηση στις πατρίδες τους οτι αυτοί εδώ οι άνθρωποι κάνουν ουσιαστική δουλειά.


Εθνικό και Τοπικό Σύστημα Υστέρησης !

Η Κως θα έπρεπε να έχει σύστημα υγείας θωρακισμένο και επαρκές και όχι ένα κατ' όνομα μόνο Νοσοκομείο για το οποίο τα τοπικά ειδησεογραφικά sites δημοσιεύουν τις καταγγελίες κυριολεκτικά “πέντε-πέντε”. Η Κως και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου θα έπρεπε να είχαν ανοίξει τον χορό της Γαλάζιας Ελευθερίας και όχι να φθάνουμε στο σήμερα με τουριστικό προσωπικό ανεμβολίαστο. Η Κως θα έπρεπε να τρέχει μόνη της και να μην την φθάνουν κι όχι να τρέχει μόνη της και να... μη φθάνει !


Ο λαός μας το λέει και "κουτοπονηριά" !

Τη στιγμή που η Τοπική Κοινωνία είναι στα κόκκινα. Τη στιγμή που οι λιγοστές επιχειρήσεις που κατάφεραν με τα χίλια ζόρια να ανοίξουν, ξαναβυθίζονται στην αβεβαιότητα, τη στιγμή που υπάρχουν επιχειρήσεις που ξανακλείνουν ενώ ακόμα καλά καλά δεν πρόλαβαν να ανοίξουν, τη στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στους τομείς του Τουρισμού και του Επισιτισμού παραμένουν επι ξύλοι κρεμάμενοι, το να βγαίνει δημόσια η αρμόδια Αντιδήμαρχος Τουρισμού και να επικαλείται το γνωστό πρόβλημα της γραφειοκρατίας και να αναγάγει σε μείζον βήμα τουριστικής προβολής τα Κοινωνικά Δίκτυα του Δήμου και του διεθνείς influencers (!!!) τα οποία μπορεί να επισκεφθεί ο εν δυνάμει επισκέπτης και να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί, είναι το λιγότερο, κίνηση κατώτερη των προσδοκιών. Πολύ περισσότερο όταν ο πήχης είχε αρχικώς τεθεί πολύ υψηλότερα. Μια Τούνη θα μας σώσει !

Εφόσον ο επισκέπτης ενημερώνεται επαρκώς για την κατάσταση του νησιού απ' τα Κοινωνικά Δίκτυα του Δήμου, τότε προς τι η επιστολή του Δημάρχου κ. Νικηταρά προς την Ολλανδή Πρέσβειρα; Δεν είχε ενημερωθεί η κ. Γκρούμπασιτς απ' τα Κοινωνικά μας Δίκτυα; Οι Ολλανδοί κυβερνητικοί που αποφάσισαν να μας κατατάξουν στην πορτοκαλί ζώνη άραγε;;; Μήπως δεν έχουν προφίλ στα Κοινωνικά Δίκτυα;;; Ή μήπως δεν υπάρχει κάποιος ικανός influencer να συνδράμει της προσπάθειας αυτής;;;


Με διαδικτυακή ορολογία...

Ας ανάψουν λοιπόν οι υπεύθυνοι του Τουρισμού ένα κεράκι στο I LOVE KOS του Λιμενικού Ταμείου και στο πανέμορφο σιρτάκι της κ. Μισαηλίδου και του κ. Μαστόρου, διότι χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία που μέσα σε 2 εβδομάδες έκαναν δεκάδες χιλιάδες προβολές, η διαδικτυακή μας προβολή είτε ως προορισμός εν μέσω πανδημίας είτε εντός των πλαισίων των Κοινωνικών Δικτύων, είτε εκτός, θα ήταν επιεικώς για DISLIKE και UNFOLLOW !

Φιλικά Πάντα.

Παναγιώτης Ζουζούνης

915 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων