Πρέπει να ενισχυθούν τα Λιμεναρχεία της Δωδεκανήσου 

Την ενίσχυση με προσωπικό των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή μας, ζητά με επιστολή της, προς τν φυσική της ηγεσία, η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Δωδεκανήσου.


Συγκεκριμένα, η επιστολή έχει ως βασικό αποδέκτη τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, και παράλληλα κοινοποιείται στον  Β Υ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχο Λ.Σ. Ισάκογλου Νικόλαο καθώς και στο Διοικητή της 8ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Υποναύαρχο Λ.Σ. Αργυράκη Ιωάννη.


Σε αυτήν οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν για ακόμα μία φορά την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοί τους εκτελώντας τα καθήκοντά τους, εξαιτίας της σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού για την οποία, παρά το γεγονός ότι έχουν εκφράσει και πέρυσι το αίτημα για ενίσχυση της υπάρχουσας δύναμης, εντούτοις δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Για το λόγο αυτό και οι Λιμενικοί απευθύνονται με την επιστολή τους απευθείας στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος κ. Κλιάρη, ο οποίος έχει επισκεφθεί την περιοχή μας και είναι γνώστης της κατάστασης, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει λύση στο σοβαρό αυτό ζήτημα.


Η επιστολή της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Δωδεκανήσου έχει ως εξής:

«Μετά την περσινή μας επαλήθευση, δυστυχώς, για το διαφαινόμενο φιάσκο των συμβουλίων μεταθέσεων απ’ όπου αφένος δεν προέκυψε ενίσχυση για την περιοχή και αφετέρου συνάδελφοι που πληρούσαν τα τυπικά προς μετάθεση κριτήρια παρέμειναν για άλλο ένα χρόνο «όμηροι» των παραδοχών λόγω υποστελέχωσης, είμαστε ξανά στη δυσάρεστη θέση να ζητάμε τα αυτονόητα.


Λειτουργώντας οριακά ένα χρόνο με την «τεχνητή υποστήριξη» των αποσπασμένων, οι Λιμενικές Αρχές μας καλούνται πλέον λύνοντας κουίζ με αριθμούς για δυνατούς λύτες, να στελεχώσουν από την υπάρχουσα δύναμη τα φυλάκια της θερινής περιόδου, νεοσυσταθέντα φυλάκια και νέα ΠΛΣ, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και το φαινόμενο των αποσπάσεων από την περιοχή μας προς ενίσχυση περιοχών εκτός Ανατολικού Αιγαίου (!) με κάποια Λιμεναρχεία της περιοχής μας να έχουν πλέον σχεδόν ίσο αριθμό αποσπασμένων προς ενίσχυση, με αποσπασμένους για ενίσχυση!

Προφανώς όλα αυτά είναι απλό να τα συζητάμε αλλά αδιανόητο να τα ζούμε.


Κύριε Αρχηγέ, με τις διαδοχικές σας επισκέψεις στην περιοχής μας, είδατε ιδίοις όμμασιν την κατάσταση στις Λιμενικές Αρχές και τα ΠΛΣ και είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε, όπως και εμείς, πως τα δεδομένα στην περιοχή αλλάζουν ταχέως και τα πιο δύσκολα ίσως είναι ακόμα μπροστά μας. Εκφράζοντάς σας τις ιδιαίτερες ανησυχίες μας για αρνητικό αποτέλεσμα και στα φετινά συμβούλια μεταθέσεων με τη δικαιολογία των επερχόμενων τοποθετήσεων των νέων συναδέλφων το 2021, σας καλούμε να δώσετε «σάρκα και οστά» στην έκφραση ευαρέσκειας και αμέριστης στήριξής σας προς τους συναδέλφους της περιοχής, τόσο δημιουργώντας ένα κρυστάλλινο και αδιάβλητο πλαίσιο αποσπάσεων από την περιοχή όσο φυσικά και ενισχύοντας μας στο 100% της, ανεπαρκούς, οργανικής μας σύνθεσης.


Πηγή: https://www.rodiaki.gr/

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων