Προσωπική νίκη του Μητσοτάκη οι πρόωρες εκλογές 

Μεγάλη προσωπική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη που τον εδραιώνει ως «statesman» της ελληνικής πολιτικής και θέτει στο περιθώριο την προπαγανδιστικού τύπου φημολογία περί της υποτιθέμενης αμφισβήτησης της ηγεσίας του αποτελεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπως το διαβάζουν στην οδό Πειραιώς.

Υπερπηδώντας τον έναν μετά τον άλλο, όλους τους πήχεις που του έθεταν οι αντίπαλοί του (εντός και εκτός της ΝΔ) στη διάρκεια της μακράς προεκλογικής περιόδου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέτυχε, όπως επισημαίνουν από το επιτελείο του, ένα προβάδισμα χωρίς προηγούμενο στην ιστορία των ευρωεκλογών.

Η διαφορά των 9,5 εκατοστιαίων μονάδων που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και αποτελεί ρεκόρ από το 1981 που διεξάγονται εκλογικές αναμετρήσεις για την ανάδειξη ευρωβουλευτών.

Επιπλέον, οι επιλογές τις οποίες έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση φαίνεται να οδηγούνται σε επίσης ιστορικών διαστάσεων επικράτηση της Κεντροδεξιάς στις Περιφέρειες και στους Δήμους που ξεκίνησε στον πρώτο γύρο και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με τη συντριπτική επικράτηση των στελεχών που έλαβαν γαλάζια χρίσματα.

Σε πείσμα των ισχυρισμών του Μεγάρου Μαξίμου για τον… «ανίκητο» Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κόντρα στους κομπασμούς του τελευταίου που δήλωνε τυχερός επειδή τον είχε αντίπαλο, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνος που έθετε τις περισσότερες φορές την ατζέντα της πολιτικής αναμέτρησης, κάτι που συνιστούσε μια πραγματικότητα την οποία ματαίως, όπως αποδείχθηκε αμφισβητούσαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και γι΄ αυτό, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΝΔ, «έκλαιγαν το βράδυ της Κυριακής στην Κουμουνδούρου».

Με μεθοδικό τρόπο και χωρίς διχαστικά διλήμματα, σύμφωνα με το επιτελείο του, ο κ. Μητσοτάκης ξεδίπλωσε τη στρατηγική του, επενδύοντας στο τρίπτυχο των προγραμματικών του προτάσεων –για λιγότερους φόρους για όλους, πολλές νέες δουλειές και εμπέδωση της ασφάλειας στην καθημερινότητα του πολίτη- και επιμένοντας να απευθύνει στην ελληνική κοινωνία κάλεσμα συμπόρευσης με στόχο την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί στις επερχόμενες εθνικές κάλπες.Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς όπου από καιρό ελάμβαναν σχετικά μηνύματα όχι μόνον από τις μετρήσεις που έδειχναν σταθερή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις συχνές περιοδείες που έκανε και τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιούσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς όπου από καιρό ελάμβαναν σχετικά μηνύματα όχι μόνον από τις μετρήσεις που έδειχναν σταθερή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από τις συχνές περιοδείες που έκανε και τις επαφές και συναντήσεις που πραγματοποιούσε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Πηγη: ptotothema.gr

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων