Πως θα εφαρμοστεί η μείωση του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 

Με την εγκύκλιο 2080 / 05-06-220 της ΑΑΔΕ, παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τις υπηρεσίες και τα αγαθά για τα οποία μειώνεται ο ΦΠΑ στο 13%, από 01-06-20 έως και 31-10-20.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην παράγραφο 6β που αναφέρεται στις υπηρεσίες μεταφορών προσώπων που υπάγονται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ και την παράγραφο 6γ που αναφέρεται στην εφαρμογή των συντελεστών ΦΠΑ από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και σύμφωνα με την οποία:

i. Διαμονή με πρωινό: η ενιαία τιμή υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ. ii. Διαμονή με ημιδιατροφή (πρωινό και γεύμα): η ενιαία τιμή υπάγεται στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ καθώς θεωρείται ότι η κατανάλωση κατά το γεύμα ποτών τα οποία περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία, αποτελεί παροχή παρεπόμενη και αμελητέα. iii. Διαμονή με πλήρη διατροφή (full board – πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό γεύμα): 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ ως αντιπαροχή που καταβάλλεται για τη διάθεση ποτών τα οποία περιέχουν οινόπνευμα σε οποιαδήποτε αναλογία. iv. Διαμονή με το σύστημα all inclusive: 10% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ.


Πηγή: https://money-tourism.gr/

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων