Πως να κρυφτείς απ' τα παιδιά;..."Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος γύρω στο 1979 εξυμνώντας το αλάνθαστο αισθητήριο και την αφοπλιστική αγνότητα και ατιθάσευτη ειλικρίνεια που διακατέχει όλα τα παιδιά του Κόσμου.


Μόνο "παιδιά" δεν είναι τα παιδιά !


Λέτε να μην γνωρίζουν; Λέτε να μην ξέρουν; Λέτε να μην καταλαβαίνουν; Να μην προαισθάνονται; Να μην οσμίζονται; Λέτε τελικά να είναι αυτό που κατ' ευφημισμόν λέμε όλοι; Απλώς άβουλα, αφελή και διαχειρίσιμα παιδιά;


Έχουμε άραγε καταλάβει οτι τα παιδιά έχουν και άποψη και γνώση και διαίσθηση και αισθητήριο; Έχουμε άραγε καταλάβει οτι βρισκόμαστε ήδη προ των πυλών ενός Νέου Πανεκπαιδευτικού Κινήματος; Οτι η νεολαία ήταν, είναι και πάντα θα είναι εδώ να φωνάξει το μεγάλο ΠΑΡΟΝ και γι' άλλη μια φορά να παραδώσει μαθήματα ενότητας, ομοψυχίας, ομόνοιας και σύμπνοιας προς την ενήλικη Ελληνική Κοινωνία;


Διαχρονικά η Μαθητική και Φοιτητική Κοινότητα αγωνίζεται.


Από το "Κάτσε καλά Γεράσιμε" κάπου εκεί στα 1998 που κι εγώ ως γυμνασιόπαιδο ομολογώ οτι τραγούδησα, στο 2006 με την Αναθεώρηση του Άρθρου 16 της Υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου κι από εκεί στο 2012 με τον Νόμο Διαμαντοπούλου, η μαθητιώσα νεολαία πρωτοστάτησε στον αγώνα για δικαιοσύνη, ισονομία, ή απλώς Παιδεία !


Διανυομένων όλων αυτών των πρωτόγνωρων συνθηκών όσον αφορά τον Υγειονομικό Τομέα αλλά και τον Τομέα της Παιδείας, οι οποίοι σαν κεντρικοί πυλώνες μιας υγιούς κι ευνομούμενης κοινωνίας δοκιμάζονται ακραία, τα ηνία για άλλη μια φορά θα είναι ξανά στους μαθητές, με την ΟΛΜΕ στο πλευρό τους και αιτήματα κυριολεκτικά να αποτελούν αιτήματα ζωής και θανάτου.


Το 1998, το 2006 και το 2012, με αιτήματα ζωτικά για τη δημόσια Παιδεία, μέχρι τα μέσα της σχολικής χρονιάς ήταν υπό κατάληψη χιλιάδες σχολεία. Τώρα, εν έτη 2020 με αιτήματα ζωτικά (μόνο), ξεκινήσαμε με 200 σχολεία και περιμένουμε να κλιμακωθεί η ένταση.


Αφήστε τα παιδιά ανεπηρέαστα. Ξέρουν εκείνα !


Το ζητούμενο βέβαια σ' αυτή την περίπτωση, είναι το κατά πόσο θα "καπελωθεί" από διάφορα κέντρα η πανεκπαιδευτική διαδήλωση μέσω των καταλήψεων. Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε και είμαστε διεθνώς γνωστοί για τα... πάσης λογής καπελώματά μας.


Θα στεναχωρεθώ εάν πειστώ οτι πρόκειται απλώς για παρασυρμένα παιδιά από την διαδικτυακή παραπληροφόρηση και την διασπορά ψευδών φημών ή πάμφθηνων θεωριών συνωμοσίας. Θα στεναχωρεθώ εάν αποδειχθεί οτι η νέα πανεκπαιδευτική κίνηση είναι προϊόν παρακίνησης "ημίτρελων" γονέων που εμποτίζουν τις ψυχές των παιδιών τους με θεωρίες τύπου Μείωσης Παγκόσμιου Πληθυσμού, Νέας Τάξης Πραγμάτων, Ρόθτσιλντ, Σώρος, Μπιλ Γκεϊτς, τσιπακίων, ερπετοειδών κτλ.


Προς το παρόν φαίνεται να έχουμε, ευτυχώς, ξεπεράσει τον φόβο να παρασυρθούν τα παιδιά από το αυτοαποκαλούμενο «κίνημα κατά της μάσκας», αλλά από την άλλη, τα παιδιά συνήθως ξέρουν καλύτερα. Κι επίσης, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να παρασυρθούμε από επικίνδυνες τακτικές ή γελοιότητες.


Αφήστε τα παιδιά λοιπόν ανεπηρέαστα. Ξέρουν εκείνα. Γνωρίζουν καλά πως να διεκδικούν μάσκες στα μέτρα τους που να μην κοστίζουν όσο 2 Νοσοκομεία, πραγματικά ολιγομελή τμήματα, επαρκή και ρεαλιστική στελέχωση στα σχολικά ιδρύματα, περισσότερες καθαρίστριες και ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μεγαλύτερη οργάνωση, αύξηση κρατικής μέριμνας.


Να χαίρεστε !


Να χαίρεστε που έχουν ακόμα τα παιδιά μας άποψη και αισθητήριο. Τα άσχημα θα έρθουν όταν σιγήσει η νεολαία. Μόνο τότε θα χαθεί η ελπίδα. Μόνο τότε θα χαθεί το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο. Μόνο τότε τα τραγούδια δεν θα είναι ξανά ίδια.


Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζούνης.


23 Προβολές0 Σχόλια