Ραλλία Χρηστίδου στο News 24/7: Τα fake news και ο σεξισμός στην υπηρεσία της πολιτικής φίμωσης 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντά με δηλώσεις της στο News 24/7 στις χυδαίες επιθέσεις που δέχτηκε από τους Κλεάνθη Λοΐζο και Γρηγόρη Ψαριανό με τις αναρτήσεις της fake φωτογραφίας της.


Με μια άκρως προσβλητική και σεξιστική συμπεριφορά ήρθε αντιμέτωπη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή τραγουδίστρια, Ραλλία Χρηστίδου, με αφορμή μια fake φωτογραφία της, η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τις προηγούμενες μέρες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια φωτογραφία που παρουσιάζει την κ. Χρηστίδου με βαθύ ντεκολτέ να μιλά από βήμα της Βουλής και η οποία είναι προϊόν φωτομοντάζ. Τη φωτογραφία ανήρτησε, αρχικά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος Κλεάνθης Λοΐζος, συνοδεύοντάς την με υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ειδική μνεία στο επάγγελμά της ως τραγουδίστριας. Η κ. Χρηστίδου απέστειλε στον δημοσιογράφο εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας να κατεβάσει την χυδαία ανάρτησή του, αλλά και να επανορθώσει με νέα ανάρτηση, πράγμα που έγινε λίγες ώρες αργότερα.

Βέβαια, μπορεί ο κ. Λοΐζος να έσβησε τη φωτογραφία και να ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως "έπεσε θύμα", ωστόσο, είναι άκρως επικίνδυνη η συμπεριφορά που επέδειξε, συνδέοντας την ιδιότητα της κ. Χρηστίδου ως μουσικού με λέξεις που παραπέμπουν στη σεξουαλικότητα ενός ατόμου. Η επίθεση προς το πρόσωπο της ήταν χυδαία και διαιωνίζει πλήθος στερεοτύπων της ελληνικής κοινωνίας, που προσπαθούμε καθημερινά να εξαλείψουμε, ενώ ήταν μια απόδειξη πως ο σεξισμός απέναντι στις γυναίκες - και δη απέναντι στις γυναίκες πολιτικούς - καλά κρατεί. Το γεγονός ότι η κ. Χρηστίδου προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, δεν δίνει δικαίωμα σε κανέναν να κρίνει ούτε το ποιόν της ως ανθρώπου, ούτε την προσωπικότητά της, ούτε και τη θέση της στην πολιτική. Το ότι είναι γυναίκα, φαίνεται να έκανε ακόμη πιο εύκολη την επίθεση του κ. Λοϊζου, που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει δημόσια στην ανάρτησή του λέξεις που υποτιμούν και υποβιβάζουν το γυναικείο φύλο και οι οποίες δεν αρμόζουν στο λεξιλόγιο όχι μόνο ενός δημοσιογράφου, αλλά και σε κανενός.


Πηγή: https://www.news247.gr/

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων