Τουριστική Σεζόν 2021: Αλλάζουμε ή... Βουλιάζουμε;;;Όσο υπάρχουν περιοριστικά μέτρα είτε στις μετακινήσεις, είτε στην αγορά, η οι παράπλευρες συνέπειες της Πανδήμίας, θα συνεχίζουν να μαστίζουν την Τοπική μας Κοινωνία, δημιουργώντας έντονο κλίμα αβεβαιότητας, αφενός μεν εν όψει της Τουριστικής Σεζόν 2021, αφετέρου δε από άποψη όλων των κοινωνικών εκφάνσεων.


Έχοντας ως δεδομένο το γεγονός οτι οι εμβολιασμοί πανευρωπαϊκά προχωρούν με ένα αργό μεν αλλά σταθερό δε ρυθμό του 8% και συνυπολογίζοντας το οτι οι φετινές αφίξεις επισκεπτών από Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέπονται μονον για όσους φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ειδάλλως η 7ήμερη καραντίνα θα είναι απαιτητή, αντιλαμβανόμαστε οτι το σχέδιο Τουρισμός 2021, δυσκολεύει πολύ. Το νησί μας συγκριτικά έχει μεγάλο μειονέκτημα διότι δεν έχει εσωτερικό τουρισμό. Δεν έχει καλλιεργηθεί το συγκεκριμένο είδος τουρισμού στο νησί. Ουδέποτε υπήρξε έντονο ως φαινόμενο. Η αποσπαση δεσμεύσεων εκ μέρους της Κυβέρνησης, ούτως ώστε είτε να επιδοτηθεί ο εσωτερικός τουρισμός, είτε να προσφερθούν κίνητρα εκ μέρους μας με ανταγωνιστικά πακέτα, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ. Ως στόχος για την επερχόμενη σεζόν, έχει τεθεί το 40% του 2019, αφήνοντας για τα καλά πίσω μας το 2020 με το μόλις 24% του 2019, κάτι το οποίο φαντάζει αν όχι αδύνατον, τουλάχιστον πολύ μακρυνό με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από απαραίτητο, το τουριστικό προϊόν της Κω, αν όχι να αλλάξει, τουλάχιστον να προσαρμοστεί στα δεδομένα της διανυομένης συγκυρίας. Πρέπει να δοθεί ξεκάθαρη έμφαση στον Εναλλακτικό Τουρισμό (Θαλάσσιος, Θερμαλιστικός – Ιαματικός, Οικολογικός - “Πράσινος”, Αθλητικός Τουρισμός) και όχι στον Μαζικό (Low Cost Destination – All Inclusive)

Σίγουρα μπορούμε να υποστηρίξουμε το project του Εναλλακτικού Τουρισμού. Έχουμε το φυσικό υπόβαθρο, την ομορφιά, το περιβάλλον και τους Ανθρώπους που απαιτούνται, ώστε με γρήγορες, στοχευμένες, μελετημένες και ρεαλιστικές κινήσεις, να μπορέσουμε να μετατρέψουμε την επερχόμενη Τουριστική Σεζόν 2021, όχι μόνο σε μια βελτιωμένη επανάληψη του 2020 όπως λέμε σήμερα, αλλά σε βήμα για το Αύριο. Ένα Αύριο που θα βρει το νησί μας να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την σπάνιας ποικιλίας φυσιομορφία του, αλλά και τις υποδομές του, αποτελώντας Παγκόσμιο Πόλο Έλξης ενός πολύπλευρα αναβαθμισμένου Τουριστικού Κοινού. Φιλικά Πάντα. Παναγιώτης Ζουζούνης.

262 προβολές0 σχόλια