Τουριστική σεζόν - EXPRESS με Τομές, όχι με "ευσεβείς πόθους" !

Ενημερώθηκε: Μαρ 2


Η συζήτηση περί Τουρισμού, τη στιγμή που η Χώρα και το νησί μας κατ' επέκταση δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, ίσως για κάποιους να αποτελεί θέμα εκτός ατζέντας ή πολυτέλεια ή ακόμα και παράταιρο θέμα συζήτησης.


Απ' την Οικονομική, στην Υγειονομική Κρίση !


Συνυπολογίζοντας όμως το οτι η Κως λόγω της τουριστικής της αυτάρκειας, δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση των Μνημονίων, αλλά και το αδιαπραγμάτευτο γεγονός οτι ίσως για πρώτη φορά στην τουριστική ιστορία μας, διερχόμαστε κρίση στον βασικό παραγωγικό μας τομέα, ίσως μας κάνει να σκεφτούμε οτι δεν υπάρχει καταλληλότερη περίοδος απ' την τρέχουσα, ώστε να μιλήσουμε για το θέμα του Τουρισμού.


Ευσεβείς πόθοι αντί Εκτάκτων Μέτρων !


Ακούσαμε προσφάτως την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Σέβη Βλάχου κατά τη συνέντευξη τύπου που έδωσε να τοποθετείται στο θέμα “Τουρισμός” λέγοντας οτι δεν υπάρχουν αυθεντίες και παντογνώστες στο συγκεκριμένο θέμα και οτι μοχλός προς την τουριστική ανάπτυξη του νησιού είναι ο νεοσυσταθείς Αναπτυξιακός Οργανισμός.


Διανυομένης της συγκυρίας του κορωνοϊού, με μια επερχόμενη σεζόν το 2021 που σε ελάχιστα θα διαφέρει από την “κουτσουρεμένη” περυσινή του 2020, με ένα γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας διάχυτο σε όλο το εύρος της τοπικής κοινωνίας, θα αναρωτιέται κανείς για το κατά πόσο βοηθούν αυτή την περίοδο οι πειραματισμοί και οι “ευσεβείς πόθοι”.


Μιλώντας για “ευσεβεις πόθους” !


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: O Τουρισμός δεν είναι υπόθεση μόνο της ιδίας και του προκατόχου της κυρίου Μανιά, αλλά σύσσωμης της Κωακής Κοινωνίας. Εάν ήταν υπόθεση σύσσωμης της Κωακής Κοινωνίας, τότε θα είχε διασφαλισθεί το μέλλον και σήμερα δεν θα διαμαρτύρονταν όλοι.


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: O Τουρισμός δεν στηρίζεται σε αυθεντίες και παντογνώστες αλλά σε συνδιαβουλεύσεις και ζυμώσεις μέσω ενός Οργανισμού που ακόμα είναι στα σπάργανά του και αποτελείται από μέλη εκ των πραγμάτων άπειρα και χωρίς εγνωσμένη πορεία στα τουριστικά, την ίδια στιγμή που στην Τοπική μας Κοινωνία υπάρχουν τουλάχιστον 3 απ' τις top5 προσωπικότητες εγνωσμένης πορείας, φήμης και εμπειρίας επάνω στο θέμα Τουρισμός, πανελλαδικά. Ναι, υπάρχουν αυθεντίες, ναι υπάρχουν ειδήμονες. Το θέμα είναι αν τους βλέπουμε κι αν μπορούμε να τους “χρησιμοποιήσουμε”.


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: H στρατηγική του νησιού μας για την επερχόμενη τουριστική σεζόν στηρίζεται στη συμμετοχή μας στις Εκθέσεις και στα WorkShops αλλά και στις Μελέτες Ανασύστασης Προορισμού, οι οποίες ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Τουριστικού Προορισμού (DMO), ο οποίος με τη σειρά του ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ μετά από την ψήφιση της Κυβερνησης και μετά από τις ζυμώσεις που ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ απ' τον νεοσυσταθέντα Αναπτυξιακό Οργανισμό.


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: H Κως ως προορισμός “ΤΡΕΧΕΙ” και πρέπει να τον ακολουθήσουμε. Το ζητούμενο εδώ δεν είναι εάν πρέπει να τον ακολουθήσουμε (σίγουρα πρέπει), αλλά εάν ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τον ακολουθήσουμε. Ειδικότερα αναμενομένης της επόμενης τουριστικής σεζόν η οποία θα έπρεπε να σχεδιάζεται με τον κωδικό: “ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ” και με στοχευμένες κινήσεις και ενέργειες καθαρά οργανωμένες για την ΕΚΤΑΚΤΗ αυτή ανάγκη.


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: H επερχόμενη τουριστική σεζόν, ΘΑ ΣΩΘΕΙ μέσα απ' την ανάθεση μελετών σε τεχνοκρατικές εταιρίες οι οποίες θα διαμορφώσουν το brand name, την ιστοσελίδα και το φωτογραφικό υλικό του νησιού. Όχι οτι είναι λάθος κινήσεις, απεναντίας. Φρονώ όμως οτι εν' όψει της συγκεκριμένης σεζόν που έρχεται, απαιτούνται στοχευμένες κινήσεις, σε συγκεκριμένες αγορές, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με διμερείς συμφωνίες ! Ξεκάθαρα.


Συγγνώμη, αλλά μόνον ως “ευσεβή πόθο” μπορώ να εκλάβω την άποψη της Αντιδημάρχου οτι: Tα άτομα που “τρέχουν” αυτή την περίοδο τον Τουρισμό του νησιού, το κάνουν ως ΜΑΘΗΤΕΣ, εκπαιδευόμενοι και συνδιαβουλευόμενοι μεταξύ τους και μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Η φετινή συγκυρία δεν έχει ανάγκη από “μαθητές” ή ασκούμενους ή δόκιμους ή μαθητευόμενους μάγους, ούτε από κενοφανείς ή διάτοντες νεανικούς αστέρες όσο κι αν αυτοί λάμπουν, έχει ανάγκη από ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.


Πυροσβεστών το... ανάγνωσμα !


Δεν είναι ο μόνος που θα το πεί, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ακουστεί ή να γραφεί ΔΗΜΟΣΙΑ.


Ως μόνοι “πυροσβέστες” αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να λογίζονται άλλοι, εκτός απ' τις εγνωσμένης πορείας, φήμης και εμπειρίας, εξέχουσες προσωπικότητες που έχουμε την τιμή να είναι συμπολίτες μας και οι οποίοι αποτελούν προσωπικότητες - Κεφάλαια στα του Τουρισμού, σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η κ. Σβύνου, ο κ. Πουλλιού και η κ. Τριανταφυλλοπούλου. Και πρέπει να τους τείνουμε τη χείρα... ΠΡΕΠΕΙ !

Φιλικά Πάντα.


Παναγιώτης Ζουζουνης. ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ:114 προβολές0 σχόλια