• ekfrasi97

ΤΟ ΡΙΑΛΙΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Μετά την ανακοίνωση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω καραντίνας, που επηρεάζει όλους τους μαθητές από Δημοτικά μέχρι Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει με έκτακτη τροπολογία και με συνοπτικές διαδικασίες την αναμετάδοση των μαθημάτων του σχολείου στο διαδίκτυο!

Η ταχύτητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει την απαράδεκτη απόφαση τοποθετώντας

κάμερες στο 2ο ΓΕΛ έσπασε το “φράγμα του ήχου”, μιας και είναι από τα ελάχιστα σχολεία πανελλαδικά που έχει γίνει! Την ίδια στιγμή δεν είδαμε τέτοια ανησυχία για τα σχολεία του νησιού μας που ξεκινάνε κάθε χρόνο με μεγάλα κενά σε υποδομές & εκπαιδευτικούς και παραμένουν έτσι για πολλούς μήνες. Δεν είδαμε τέτοια γρηγοράδα να φτιαχτούν τα σχολεία του νησιού μας μετά τον σεισμό

του 2017 και που φτιάχτηκαν μόνο μετά από κινητοποιήσεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας 2 χρόνια αργότερα!

Μάλιστα, είναι απαράδεκτο πως ενώ η πλειοψηφία των καθηγητών στα σχολεία του νησιού καταδικάζουν την τοποθέτηση καμερών μέσα τις σχολικές τάξεις, μια χούφτα διευθυντάδες «με το έτσι θέλω» και εκβιάζοντας καθηγητές, τους πιέζουν να αναμεταδίδουν το μάθημα διαδικτυακά.


ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ!


Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν να μη χάσει το μάθημα κανένας μαθητής που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα, θα είχε δώσει σε όλους τους μαθητές τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση και δε θα “έταζε” τάμπλετ για όλους, που την επομένη γινόταν “δανεικά τάμπλετ για ελάχιστους”.

Αν η κυβέρνηση δε μετρούσε τις ανάγκες των μαθητών σε ευρώ, θα έπαιρνε όλα τα ουσιαστικά μέτρα ανοίγματος των σχολείων (απολύμανση, καθαριότητα, μέσα ατομικής προστασίας, κατάλληλες αίθουσες), για να μην αισθάνεται κανείς εκπαιδευτικός ή μαθητής ανασφάλεια να γυρίσει στο σχολείο.

Αν η κυβέρνηση νοιαζόταν πραγματικά για τους μαθητές, θα έπαιρνε όλα τα μέτρα για την ισότιμη τηλεκπαίδευση για όσους μαθητές δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο, για ενισχυτική διδασκαλία για όσα παιδιά το έχουν ανάγκη! Αυτά δεν μπορεί να τα λύσει ένα βίντεο από τη σχολική αίθουσα.

Ο τρόπος που διδάσκεται το μάθημα, το τι λέγεται ανάμεσα στους μαθητές και τον καθηγητή, το τι θα πει ο κάθε μαθητής εν ώρα μαθήματος δεν μπορεί να γίνει με όρους «τηλεοπτικού ριάλιτι», που κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δε θα μαγνητοσκοπηθεί και διαδοθεί σε άσχετα μέσα.

Οι μαθητές ξέρουν πολύ καλά πως στη σχολική τους τάξη είναι “μια οικογένεια” με τους

συμμαθητές και τους καθηγητές τους. Μαθαίνουν όλοι μαζί, ανταλλάσσουν γνώμες και απόψεις, βοηθούν ο ένας τον άλλον, αισθάνονται ελεύθεροι να κάνουν την πλάκα τους. Είναι επικίνδυνη και αντιπαιδαγωγική πράξη η διαδικασία αυτή να βιντεοσκοπείται.


Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΙΑΛΙΤΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ


Καλούμε τους μαθητές εδώ και τώρα να καταδικάσουν στην πράξη την εξέλιξη αυτή, με

αποχή από τα μαθήματα που υπάρχουν κάμερες! Καλούμε άμεσα τα 15μελη και τα 5μελη των σχολείων να συνεδριάσουν και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης! Να ενημερωθούν όλοι οι μαθητές με οποιονδήποτε τρόπο, είτε πάνε είτε όχι στο σχολείο! Να πάρουν πίσω τις κάμερες από το 2ο ΓΕΛ και να μην τολμήσουν να τοποθετήσουν σε άλλα σχολεία! Οι σχεδιασμοί αυτοί να βρουν απέναντι τους μαθητές!


Οργάνωση Βάσης Κω της ΚΝΕ

20/5/2020

0 προβολές